Korona stopirala Kolašinca!

SJENICA – Reprezentativac Srbije u atletici, bacač kugle Asmir Kolašinac propustiće predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo u poljskom gradu Torunju jer je pozitivan na koronavirus, saopštio je danas Srpski atletski savez (SAS).

“Dan uoči putovanja dobio sam pozitivan rezultat sa PCR testa, iako nemam nikakve simptome. Mnogo žalim za tim što neću takmičiti na Evropskom prvenstvu jer sam baš spreman. Nadam se da ću što pre biti negativan i da ću nastaviti sa treninzima i takmičenjima”, rekao je Kolašinac, a prenosi SAS.

Tridesetšestogodišnji Sjeničanin neće imati priliku da se bori za treću medalju na tom takmičenju, s obzirom da je osvojio zlato 2013. u Geteborgu i srebro 2015. u Pragu.

Srbiju će u bacanju kugle predstavljati jedino dvadesetčetvorogodišnji Prijepoljac Armin Sinančević, koji je sa ovogodišnjih 21,25 metara jedan od najozbiljnijih kandidata za visok plasman.

Kvalifikacije u bacanju kugle zakazane su za petak od 11.18, dok je finale na programu istog dana od 20.35.

Od nastupa u Torunju ranije je zbog operacije slepog creva odustao novopazarski atletičar Elzan Bibić, koji je ispunio norme na 1.500 i 3.000 metara.

Takmičenje u Poljskoj zbog povreda će propustiti aktuelna evropska prvakinja u skoku udalj Ivana Španović i bronzani sa prethodnog šampionata Evrope u istoj disciplini Strahinja Jovančević.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO