KORONA STIGLA I U TUTIN – Registrovano četvoro oboljelih

Iako se postepeno ublažavaju mjere zaštite, epidemiološka situacija još uvijek je nestabilna – kažu u novopazarskom Zavodu za javno zdravlje i apeluju na građane da budu obazrivi. U Tutinu su registrovana prva četiri slučaja zaraženih virusom covid 19, i kako se najavljuje, na teritoriji te opštine obavljaće se intenzoivnije uzorkovanje kontakata narednih dana.

”U Tutinu su evidentirani prvi slučajevi oboljelih od korona virusa. Kod njih smo izvršili oko stotinak uzorkovanja i očekuje se povećanje uzorkovanja narednih dana”, izjavila je PR Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru dr Majda Iković.

U Novom Pazaru, epidemiološka situacija se stabilizuje, što je, kako ističe doktorka Iković, rezultat poštovanja propisanih mjera. Uprkos postepenom ublažavanju mera, ona apeluje na građane da budu obazrivi. Isitče da ja Zavod za javno zdravlje do sada obaio 1100 uzorkovanja od kojih su, ukupno, 94 slučaja bila pozitivna. Od ukupnog broja testiranih, zaključno sa jučerašnjim danom 85 slučajeva zaraženih je sa teritorije Novog Pazara, 5 iz Raške i 4 iz Tutina. A i među medicinskim osobljem potvrđeni su novi slučajevi oboljelih.

”I u zdravstvenom sistemu ima novoobolelih, ali se nadamo da to neće ići u neke šire dimenzije”, kazala je doktorka Iković.

Osim medicinske sestre za koju se sumnja da je izgubila bitku sa bolešću uzrokovanom virusom korona, nezvanično saznajemo da su u Opštoj bolnici potvrđena još tri pozitivna slučaja na virus covid 19.

(RTVNP)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO