Naslovna Featured Istaknuto Korona ponovo hara Novim Pazarom! Na Infektivnom odeljenju leči se 40 pacijenata...

Korona ponovo hara Novim Pazarom! Na Infektivnom odeljenju leči se 40 pacijenata od posledica ovog virusa

korona-ponovo-hara-novim-pazarom!-na-infektivnom-odeljenju-leci-se-40-pacijenata-od-posledica-ovog-virusa

Epidemiološka situaca u Novom Pazaru iz dana u dan sve je gora. Povećan je broj prvih pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja kao i broj novoiinficiranih. Posebno je zabrinjavajuće što se popunjavaju kapaciteti na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice gde se trenutno na lečenju zbog koronavirusa nalazi 40 pacijenata i to većinom nevakcinisanih. Od suta u kovid sistem vraća se Interno odeljenje kao i deo Specijalne bolnice Novopazarska banja.Struka poziva na što hitniju imunizaciju.

“Korona ponovo hara Novim Pazarom. Posle izvesnog perioda kada su mere popuštene, kada se narod i previše opustio misleći da je kraj pandemiji, kada se mahom stanovništvo nije pridržavalo ni onih osnovnih protivepidemioloških mera koronavirus se zahuktao”, kazala je načelnica Infektivnog odeljenja dr Binela Mavrić. Ona je iznela podatak da  se na tom odeljenju od korone leči njih 40, od kojih čak 36 nevakcinisanih sa prilično lošom kliničkom slikom.

“Kada sam ih pitala zašto se nisu vakcinisali, zašto su dozvolili da sebe dovedu u ovu situaciju da moraju biti u bolnici, oni nisu imali pravi odgovor već kažu da ni sami ne znaju i da će se sigurno vakcinisati kada ozdrave i izađu iz bolnice”, govori dr Mavrić. “Upravo zbog ovoga, da ne bi došlo do toga da moraju biti hospitalizovani, molim sugrađane koji to do sada nisu učinili da se što pre vakcinišu”, dodaje dr Binela Mavrić.

Inače, na lečenju se trenutno nalaze pacijenti malđe starosne dobi koji imaju između 20 i 50 godina.

Zbog sve lošije situacije, doneta je odluka da se već od sutra Interno odeljenje vrati u režim kovid sistema kao i jedan deo Specijalne bolnice Novipazarska banja.

Dr Mavrić kaže da lekara i medicinskog osoblja ima dovoljno, da su spremni da odgovore još jednom talasu ove pošasti, da će biti teško kao i napominje  da tu situaciju samo građani mogu da poboljšaju tako što će se vakcinisati.

B.Veljović

Podeli

Exit mobile version