Naslovna Featured Istaknuto Korona bukti!Situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća!

Korona bukti!Situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća!

korona-bukti!situacija-u-novom-pazaru-zabrinjavajuca!

Na danas održanoj sednici stručno – operativnog tima Štaba za vanredne situacije razmatrano je uvođenje novih epidemioloških mera zbog povećanog broja zaraženih korona virusom. Nadležni kažu da je uzrok tome nepoštovanje dosadašnjih mera. Gradska uprava Novog Pazara apelovala je na građane da se maksimalno pridržavaju propisanih  mera u cilju sprečavanja širenja virusa.

Razlog povećanog broja obolelih od kovida 19 poslednjih dana u Novom Pazaru je neopravdano opuštanje u ponašanju građana u smislu nepoštovanja epidemioloških mera. “To nas jako brine jer novi podaci o broju obolelih i sve više prvih pregleda govore da se ova situacija neće uskoro poboljšati”, kazao je direktor ZZJZ Novi Pazar, dr Šefadil Spahić. On je izneo podatak da, od juče poslatih 135 uzoraka,43 su bila pozitivna.

Spahić izražava zadovoljstvo što se tiče odziva građana za vakcinaciju  ali takođe navodi da to zadovoljstvo nije prisutno kada je broj vakcinisanih zdravstvenih radnika u pitanju. Kaže da bi tu trebalo stanje da se popravi pa onda i među stanovništvom. On je izneo podatak da je vakcinu do sada primilo oko 4000 osoba a njih 1800 je revakcinisano.

Inače, danas je na sednici dogovoreno da se formira call centar, da se aktiviraju školski i studentski centri, verske zajednice kao i političke partije jer je, kako navode iz Operativnog štaba, ovo problem svih nas ne samo zdravstvenog sistema.

Masovna okupljanja poput organizovanih proslava, žurki i to naročito u ugostiteljskim objektima,  doprineli su i pojačanom nadzoru komunalne inspekcije koja će i dalje sankcionisati sve one koji krše mere koje su na snazi, upozorio je član Gradskog veća Fevzija  Murić.

B.V.

Exit mobile version