Naslovna Featured Istaknuto Korisnicima sredstava za zamenu individualnih ložišta podeljeni ugovori

Korisnicima sredstava za zamenu individualnih ložišta podeljeni ugovori

korisnicima-sredstava-za-zamenu-individualnih-lozista-podeljeni-ugovori

NOVI PAZAR – Građanima Novog Pazara koji su ispunili uslove propisane konkursom za sufinansiranje zamene individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, podeljeni su ugovori.

Prisutne su pozdravili gradonačelnik Nihat Biševac i zamenik gradonačelnika Igor Novović. Prema rečima gradonačelnika, značaj ovakvog projekta je višestruk, ne samo za domaćinstva, već i za ceo grad. Za te namene Grad Novi Pazar je u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine obezbedio 6.200.000 dinara. Grad će finansirati 50 odsto troškova zamene ložišta, a maksimalan pojedinačni iznos po domaćinstvu je 85 hiljada dinara.

“Nastojimo da zaštitimo svoje okruženje, da građanima, svoj našoj deci obezbedimo čist vazduh. Vama koji ćete dobiti podršku u nameri da svoje peći zamenite čestitam, uz želju da se u narednom periodu za sredstva iz ovakvih projekata prijavljuje što više naših sugrađana. Drago nam je da su građani prepoznali značaj projekta iza kog stoji Ministarstvo životne sredine. Nastojaćemo u toku naredne godine da građanima omogućimo da konkurišu za zamenu stolarije, sa Ministarstvom energetike planiramo ugradnju solarnih panela. Zapravo, očekuje nas u cilju zaštite životne sredine, realizacija mnogih projekata”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Dobitnici ugovora za zamenu individualnih ložišta pozdravljaju inicijativu lokalne samouprave da direktno pomogne građanima i apeluju na Novopazarce koji to nisu učinili, da legalizuju svoje stambene objekte, jer je to jedan od uslova konkursa za zamenu individualnih ložišta.

indeksonline.rs

Exit mobile version