Konzulat BiH u Novom Pazaru – Jačanje odnosa naroda Sandžaka sa narodom Bosne

NOVI PAZAR – Koordinator za otvaranje Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, Miroslav Kojić, posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se sastao sa predsjednicom Vijeća, dr. Jasminom Curić.

Bošnjačko nacionalno vijeće je u nekoliko navrata podvlačilo važnost teme otvaranja konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Važnost konzulata Bosne i Hercegovine na ovim prostorima odnosi se na više segmenata, među kojima je najvažnije jačanje saradnje i odnosa naroda Sandžaka sa narodom Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Vijeća je kazala da će Vijeće pružiti svu potrebnu podršku za otvaranje konzulata Bosne i Hercegovine, te da je otvaranje konzulata BiH na ovim prostorima dobra vijest za Bošnjake u Sandžaku, kao i za sve Bošnjake koji žive van Bosne i Hercegovine.

„Konzulat BiH u Pazaru će biti najveći rang generalnog konzulata koji Bosna i Hercegovina otvara, imaćemo i akviziciju i biometriju, što zapravo znači da ćemo, između ostalog, raditi sve putne isprave kakve su pasoši, vize i druge poslove koji su građani ranije morali obavljati u Beogradu, u ambasadi, a uskoro će sve moći da obave ovdje u Novom Pazaru” objasnio je Kojić.

Podsjećamo da je Bošnjačko nacionalno vijeće otvaranje generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru iniciralo 11 . maja 2019. godine, kada je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetio Vijeće i Sandžak i prisustvovao obilježavanju 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO