Nedjelja, 14 Avgusta, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarKonvoj humanitarne pomoći iz Novog Pazara krenuo put Lazarevca

Konvoj humanitarne pomoći iz Novog Pazara krenuo put Lazarevca

Ni sat vremena nije bilo potrebno novopazarskim privrednicima da nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mhamutovićem upute potrebnu pomoć ugroženima u Lazarevcu.

Do ljudi kojima je pomoć preko potrebna  konvoj sa pijaćom vodom, konzerviranom hranom, pelenama i hranom za bebe, kao i lekovima, trebalo bi da stigne večeras najkasnije do 20 časova, imajući u vidu da je u pojedinim mestima prekinut saobraćaj usled oštećenih puteva.

Konvoj sa humanitarnom pomoći rezultat je današnjeg dogovora svih privrednika koji su pokazali apsolutnu spremnost da pomognu svojim komšijama.

Podsećamo, juče tokom dana je konvoj sa potrebnim stvarima stigao do ugroženih u Koceljevi, Ubu i Osečini.

Takođe više od stotinu novopazaraca, kompletno opremljenih volontera nalaze se u Šapcu koji se za sada uspešno brani od poplava.

Kada se voda povuče pomoć će pružiti i novopazarski nameštajci, proizvođači džisa i obuće.

U dogovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mhmutovićem, prvog radnog dana biće otvoren poseban žiro račun za pomoć žrtvama nezapamćenih poplava u Srbiji. Novac će uplaćivati uspešni privrednici, i dokazani humani građani Novog Pazara.

RELATED ARTICLES

2 KOMENTARA

    • Kaže se: “Ko sve sedi u našoj opštini”.”LAZARVCA” je štamparska greška koja se da ispraviti, a tvoja nepismenost, teško.
      Umesto da primetiš i pohvališ merhamet koji pokazujemo ovih dana i daš ideju da pomognemo i našoj braći u BIH, ti se baviš bizarnim stvarima.
      Zaboravimo podele i napunimo onaj kamion preko puta opštine, pa taman da ga vozi Irinej, a Alah će prepoznati svaćiji nijet. Neka se nastavi takmičenje u dobroti u kojem ćemo svi biti pobednici. Halali na kritici.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO