Konstituisana Skupština grada – Mirsad Đerlek predsednik skupštine, Nihad Hasanović zamenik predsednika skupštine

826

Novi Pazar – U Novom Pazaru održana je konstitutivna sednica Skupštine grada na kojoj su verikfikovani mandati odbornicima. Novu skupštinsku većinu činiće 18 odbornika koalicije oko Sandžačke demokratske partije, pet koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom i tri odbornika Sandžačke narodne partije.

Za predsednika Skupštine izabran je predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek, koji je ovu funkciju obavljao i proteklih šest meseci , dok je za njegovog zamenika izabran predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović.

Sekretar lokalnog parlamenta u narednom četvorogodišnjem mandate biće Ahmedin Binjoš, dosadašnji načelnik Gradske uprave, dok će njegov zamenik biti dosadašnji sekretar Alemir Leković.

Na današnjem skupštinskom zasedanju obrazovana je administrativno-mandatna komisija kao I Komisija za statutarna, organizaciona i normativna pitanja.

U opoziciji će biti 11 odbornika SDA Sandžaka, kao i 10 BDZS. Na današnjoj sednici nije biran gradonačelnik Novog Pazara, već bi to trebalo da bude jedan od tačaka dnevnog reda na narednoj sednici lokalnog parlamenta.