Naslovna Mobile Auto Konačno! Nova Mercedesova S-klasa

Konačno! Nova Mercedesova S-klasa

14747733291309731493

Dugo očekivana Mercedesova S – klasa je konačno tu! Posle špijunskih slika, manje ili više maskiranih modela, svetlost dana su konačno ugledale slike nemaskranog modela.

Zvanična promocija nove S – klase je najavljena za 15. maj u Hamburgu, ali već imamo fotografije eksterijera i enterijera . Novi model je dosta uglađeniji i elegantniji nego trenutni a prednje i zadnje svetlosne grupe su dobile LED osvetljenje. Pored spoljašnjeg  i celokupno unutrašnje osvetljenje je u LED tehnologiji.

 

 

 

S klasa će se nuditi u 11 boja, od kojih su tri nove: Anthracite Blue, Ruby Black i Diamond Silver. Za AMG modele će se nuditi druge boje, a pošto AMG verzija izlazi tek u novembru još uvek nije poznato o kojim bojama se radi.

Kad je enterijer u pitanju, pored celokupnog LED osvetljenja, izdvajaju se dva 12,3 inčna monitora, Burmester zvučni sistem kao i COMAND infotainment sistem, volan je dvokraki u drvo-metal kombinaciji.

Dodatne opcije će biti surround-view kamera, grejana i sedišta sa ventilacijom, zabavni sistem za putnike na zadnjim sedištima, kao i 6 različitih boja Nappa kože i designo oprema. Novitet u odnosu na trenutni model je Air Balance sistem, koji pročišćava i jonizuje vazduh, a po potrebi ispušta dozu parfema u kabinu.

Kad je tehnologija u pitanju,  S-klasa je uvek bila poslastica za ljubitelje automobila, tako je i ovaj put. Pregršt novih sistema, kao i poboljšanih starih nas očekuje u ovom modelu. Novitet su aktivni pojasevi koji rade u kombinaciji sa Pre Safe sistemom, koji u slučaju udesa nameštaju putnike u idealan položaj za sudar i tako umanjuju šanse za povrede. Magic Body Control je najveći novitet i smatra se sledećom generacijom Active Body Control-a, koji koristi kameru i senzore u vožnji i tako snima put ispred vozača, podešavajući vešanje za najveću udobnost.

Što se tiče motorizacije, očekuje nas više benzinskih i dizel agregata, kao i hibridna verzija. Za oktobar je najavljen S550 4-Matic, a mesec kasnije i S63 AMG. Ono što posebno privlači pažnju su nove karoserijske varijante, jer će pored standardne limuzine  i varijante sa produženim međuosovinskim rastojanjem, u ponudi  biti i luksuzna Pullman verzija, kupe (zamena za CL), ali i dugo očekivana kabriolet varijanta čije se premijera navodno može očekivati tokom 2014. ili 2015. godine.

Foto: worldcarfans.com

Exit mobile version