Kon: Počela vakcinacija, veliki dan za Srbiju u borbi sa kovidom

BEOGRAD – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas, nakon početka vakcinacije protiv korona virusa u Srbiji, koju je i i sam primio, da je to zaista veliki dan za Srbiju, ali i Evropu, i poručio da je vakcina potpuno sigruna i bezbedna.

“Ovo je zaista veliki dan za Srbiju i čitav region i za Evropu, jer počinjemo sa kontraofanzivom, borbu sa oružjem u ruci, a to je u ovom slučaju vakcina”, rekao je Kon.

Prvu vakcinu kompanija Fajzer i Biontek primila je premijerka Ana Brnabić, čime je postala prvi evropski premijer koji je vakcinisan.

Kon kaže da smo još u vanrednoj situaciji u našim bolnicama i da se ulaže ogroman napod u zdravstvenim ustanovama kako bi se sačuvali životi ljudi.

“Činimo sve da prenesemo ljudima pravu poruku i to i danas činimo. Vakcina je registrovana kod nas za prviremenu upotrebu u skladu sa zakonom i potpuno je sigurna i bezbedna. Iza toga stoji Agencija za lekove. To je meni lično bilo najvažnije i potvrda potpune sigurnosti u ovu vakcinu”.

Kon kaže da će vakcine pristizati u Srbiju i da će vakcinacija ići u skladu sa operativnim planom i prioritizacijom koja je napavljena.

Želili smo danas ovim da damo ohrabrenje stanovništvu, dodao je Kon.

U Srbiji je danas počela vakcinacija protiv korona virusa, a prvu vakcinu primila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je Fajzerovu vakcinu primila u Intitutu za virosologiju, vakcine i serume “Torlak” pred kamerama.

Nakon nje, vakcine u Torlaku su primili i ministarka za rad i članica Kriznog štaba epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević, kao i član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon.

Vakcinu su primili i epidemiolog i načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija VMA prof. dr Vesna Šuljagić, kao i akademik Predrag Peško, profesor univerziteta u Beogradu i Hajdelbergu i redovni član SANU.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO