Naslovna Sandžak Novi Pazar Komunalna milicija grada Novog Pazara zvanično je počela sa radom

Komunalna milicija grada Novog Pazara zvanično je počela sa radom

komunalna-milicija-grada-novog-pazara-zvanicno-je-pocela-sa-radom

Komunalna milicija grada Novog Pazara zvanično je počela sa radom ovog meseca. Prvi zadatak milicije koja broji 8 pripadnika i načelnika bila je radovima zaštite od poplavama nakon što je proglašena vanredna situacija. Trenutno je u redovima milicije jedna žena a očekuje se da ih bude još.

Po rečima načelnika komunalne milicije Novog Pazara Imera Jahovića, primarna delatnost je preventivna i namera je da se sa građanima ostvari partnerski odnos kako bi okruženje bilo što bolje za život. Svakodnevno patrolirajući gradom, pripadnici komunalne milicije imaju za zadatak da se delatnosti koje su pod nadležnošću lokalne samouprave obavljaju bez problema.

Osim preventive uloge, komunalna milicija može učesvovati u hitnim spasilačkim merama u slučaju elementarnih nepogoda ili požara. Upravo ovaj zadatak bio je prvi za novopazarsku komunalnu policiju.

Komunalna milicija ima ovlašćenja da pokrene prekršajni ili krivični postupak.

Uskoro će građanima biti omućeno da prijave komunalnoj miliciji upute telefonom, elektornski ili putem šaltera. Načelnik Jahović ohrabruje građane da probleme prijavljuju i lično milicajcima.

Exit mobile version