Komunalna infrastruktura u Ulici Dese Milovanović

Javno komunalno preduzeće ”Vodovod i kanalizacija”, u skladu sa vanrednim okolnostima, izvodi radove na više lokacija u gradu. Između ostalog, trenutno se radi na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u Ulici Dese Milovanović. Po završetku pomenutih radova, pristupiće se izgradnji vodovodne mreže u toj ulici, koja će, kako se nadaju meštani, vrlo brzo biti spremna i za asfalt.

Građevinska sezona za radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” počela je još krajem februara. Radovi se izvode u skladu sa ranije ugovorenim planovima, i u skladu sa vanrednim okolnostima, što diktira dinamiku posla, koji se, prema rečima direktora Hanefije Brničanina ipak obavlja u kontinuitetu.

”Prošle nedelje smo završili radove na izgradnji fekalne kanalizacije oko Dečijeg dispanzera u Ćukovcu, a trenutno izvodimo radove i na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u kraku 11 u Muru. Takođe, danas su započeti radovi u Ljubljanskoj ulici na izgradnji vodovodne mreže, dok su predhodno završeni radovi na izgradnji kišne kanalizacije. Pored toga završavamo trenutno radove i na izgradnji vodovodne mreže u Omladinskoj ulici. To je ono što trneutno radimo. U ovoj sezoni smo već završili oko 8 gradilišta i nakon završetka započetih radova nastavićemo dalje sa realizacijom ugovorenih planova iz prošle godine, a takođe imamo i par ugovorenih pozicija u ovoj godini”, izjavio je direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija”, Hanefija Brničanin.

Paralelno s planiskim radovima, s obzirom na zastarelost vodovodne mreže i povećanu potrošnju, dešavaju se mestimično i havarijska isključenja vode, što se, kako ističe Brničanin, uspešno rešava.

”Služba održavanja radi u kontinuitetu. U skladu sa situacijom u kojoj se nalazimo imamo povećanu potrošnju prerađene vode. Mi uspevamo da obezbedimo zadovoljavajuću količinu vode i ona je fizičko-hemijski i bakteriološki ispravna za piće, i za sada nemamo nikakvih problema”, kaže Brničanin.

Povremeno, kad se jave havarije, objašnjava Brničanin, interveniše se na način da se zaustavlja vodosnabdevanje samo u delu u kojem se javio kvar, nakon čije sanacije se i vodonabdevanje u tom delu grada, ubrzo normalizuje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO