Komplet polovnih knjiga od 2.000 do 5.000 dinara

Nešto manje od nedjelju dana ostalo je do početka školske godine, a roditelji i deca sa spiskovima u ruci već su u potrazi za polovnim knjigama. Cena kompleta polovnih udžbenika kod novopazarskih trgovaca je tri puta manja u odnosu na cenu novih knjiga.

Kada je prodaja polovnih udžbenika u pitanju, nema nezadovoljne strane. Zadovoljni trgovci, ali i roditelji koji uštede i po nekoliko hiljada dinara. Međutim trenutna situacija je učinila kako kažu prodavci, da je i prodaja i potražnja slaba.

“Prodajem polovne, dobro očuvane knjige za osnovnu i srednju školu. Cena kompleta za OŠ od prvog do četvrtog razrda se mogu naći za 2.000 dinara dok za komplet od petog do osmog od 4.000 do 5.000 dinara. Prodaja je slabija u odnosu na prethodne godine”, kazao nam je profesor u penziji i prodavac Mulaz Bahović.

“Ja prodajem knjige više od 20 godina i ne pamtim ovako slabu prodaju. Nabavljam isključivo dobro očuvane knjige koje se po komadu kreću od 300 do 400 dinara”, istakao je prodavac Šemso Omerović.

Mnogi roditelji primorani su da kupuju polovne knjige kako zbog finansijske krize tako i zbog trenutne situacije. Kako kažu, iako ni one nisu jeftine mnogo su povoljnije nego da se kupuju nove.

Podsetimo da  se cena jednog kompleta knjiga u knjižari kreće i preko 15.000 dinara za osnovnu školu, dok se taj isti komplet, samo polovan može kupiti za četiri do pet hiljada dinara kod uličnih trgovaca. Ono što je najbitnije je da su knjige očuvane.

A. Ademović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO