Kompanija ”Zepter” donirala medicinsku opremu u vrednosti od 13 hiljada evra

Posredstvom poznate novopazarske humanitarke Safije Muratović, Opšta bolnica i Doma zdravlja u Novom Pazaru od kompanije ”Zepter” dobili su značajnu donaciju u vidu medicinske opreme i aparata u vrednosti od oko 13 hiljada evra. Takođe, predstavnicima zdravstvenih ustanova posebna donacija uručena je od Safije Muratović lično i Zepterovih kupaca.

Regionalnoj covid bolnici u Novom Pazaru kompanija Zepter uručila je 20 oksimetara, 10 pari specijalnih naočara za zdravstvene radnike, jednu Biomtrom profesionalnu lampu i dva terapijera, kao i 10 oksimetara za Dom zdravlja. Donacija je obezbeđena s namerom da zaposlenim medicinskim radnicima olakša posao, a pacijentima obezbedi prijatniji boravak u bolnici.

”Nama je zadovoljstvo da pomognemo prijateljima u nevolji. Pored aparata Bioptron pro 1 svetlosne terapije, doneli smo i dva prečišćivača vazduha, koji su, pogotovu u doba korone, izuzetno značajni jer neutrališu sve mogućnosti da se prenese dalje virus. Tu su oksimetri koje smo kupili i donirali Domu zdravlja i bolnici , kao i naočare kompanije Zepter koje će u mnogome pomoći lekarima i sestrama u jačanju koncentracije, kako bi se lakše izborili sa ovom pošasti koja nas je zadesila u predhodnom periodu”, izjavio je direktor prodaje Zepter, Dragan Milošević.

Donaciju je inicirala regionalna menadžerka kompanije Zepter u Novom Pazaru Safija Muratović. Ona je ovom prilikom zdravstvenim radnicima uručila i donaciju koju je obezbedila uz pomoć Zepterovih kupaca, donatora i prijatelja. U pitanju su aparati za pritisak, peškiri, posteljine, ćebad, jastuci, ali i frižider, stolice i kancelarijski nameštaj.

Glavna sestra Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u okviru koje u tri smene radi i kovid ambulanta, Gordana Ravić kaže da će im ova donacija pomoći u daljoj borbi protiv epidemije virusa korona.

Donatore iz kompanije Zepter, višestruko dokazane prijatelje Novog Pazara primio je gradonačelnik Nihat Biševac. U ime svih građana gradonačelnik Biševac je zahvalio na vrendoj donaciji i istakao da su solidarnost i humanost najznačajniji za Novi Pazar u teškim trenucima.

Direktor prodaje Dragan Milošević i predstavnica cepterove ordinacije u Beogradu doktorka Aleksandra Vasiljević posetili su i regionalni biro kompanije u Novom Pazaru. Kao primer socijalno odgovorne kompanije Zepter je slične donacije i vredne medicinske aparate uručio i covid bolnicama u Beogradu.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO