Utorak, 6 Decembra, 2022

Kolumna//Student FIS-a: Muamer el Asad nasilnik i nemilosrdnik!

Nasilnik, nasilno i na žrtve Srebrenice.
Nasilnik, nasilno i na žrtve Srebrenice.

Nasilnik i nemilosrdnik koji je sve značajne bošnjačke institucije gradio zajedno sa narodom a potom ih oteo od naroda i prigrabio za sebe, zaveo u njima diktaturu i suvereno Vlada, da bi očuvao svoju malu despotiju sve svoje neistomišljenike isterava sa posla.

Samo u posljednje vrijeme, djelovanjem po principu “ovo je sve moje ja sam ovdje babo” sa posla je isterano 35 Ijudi. Nasilnik i nemilosrdnik se ponaša kao vijerna kopija diktatora u arapskim državama i prži svakog ko pokuša da podigne glavu i da se uspravi.

Da mu ništa nije značajno i vrijedno pokazuje i to da su posao izgubila i jedina dva čovjeka koji su bili ranjeni i koji su jedini krvarili da bi islam i lslamska zajednica bili odbranjeni i sačuvani na ovim prostorima. Enver Elja Škrijelj ranjen u Tutinu i Ersan Eko
Biševac ranjen prilikom odbrane Altun alem džamije isterani su sa posla. Značaj njihove krvi i žrtve se minimizira a veličaju se neislamske vrijednosti i osioni pojedinci

Sandžački Gazija Enver Škrijelj žrtva Muamera El Asada
Sandžački Gazija Enver Škrijelj žrtva Muamera El Asada

Svijet su ovih dana obišli snimci i fotografije djece koju je pobio Asadov režim u Siriji.

Svako ko u sebi ima Ijudskosti zgrozio se kad je video te snimke i osudio je Asadovo
nasilništvo a slično nasilništvo u svojoj okolini i ne primjećuje. Sandžački Asad se služi
sličnim metodama. Njemu ni djeca nisu sveta. Da bi se nemilosrdno obračunao sa
Eljom nasilnik je Eljinu ćerku isterao iz Medrese. Da li djecu streljaš kao Asad iIi im
uskraćuješ pravo na školovanje nije važno, princip je isti ukinuti djeci budućnost.

A onda priča priče kako je on babo koji se obračunava sa neposluänom djecom vrijedajući tako sve druge babove i majke sandžačkih sinova. On nije babo koji dovodi u red neposlušnu djecu isteravajuói ih sa posla, već je neposlušni sin i bahati i nasilni brat koji narodu hoće da otme pravo na zajedničku babovinu. Hoće babovinu da prepiše na sebe a baba da proglasi Iudim što je babovinu ostavio svoj braći u emanet Nasilnik i nemilosrdnik je babo samo svoje djece, ko ga osim njih, smatra za baba ima problem sa vlastitim identitetom i porijeklom.

Tekst pisao: student Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO