KOLUMNA! Zbog posete Tačiju, neko zadovoljno trlja ruke u laboratoriji zla!

Neko ovo dva dana zadovoljno trlja ruke u laboratoriji zla. Ishitreno saopštenje i Ugljaninova poseta Tačiju, te pozivi Dveri i Zukorlićevo zapomaganje da je “Ugljanin Ljajićev koalicioni partner” govore o sinhronizovanom desničarskom napadu na Deklaraciju koju su beogradski mediji pokušali da sruše još u vreme njenog potpisivanja.
Da stvar bude još čudnija, pojavljuje se isti onaj koji je do juče Bošnjake ubeđivao da su Iliri (Albanci) isti onaj, koji je na svadbu svog sina zvao desetine albanaca sa Kosova a o čemu su pisali i albanski portali – Zukorlić.
Poznato je, da njegovi najbliži saradnici, prijatelji i ostali koji deluju u udruženju “Kosovo per Sanxakun” Kosovo za Sandžak ćute i ne oglašavaju se povodom Ugljaninove posete Kosovu.
Stvar je veoma čudna jer je neko prethodnih meseci kukao u Beogadu da mu prete Albanci a zašto verovatno zna Hašim Tači. Neko je jedno vreme blisko sarađivao a i sada saradjuje sa njima, dok sa druge strane, sada, kaže da se mora misliti o Bošnjacima i njihovoj budućnosti.
 Dal’ smo Bošnjaci ili smo Iliri Zukorliću? Ili želiš da budemo ono što tebi u pomenutom finansijsko-političkom trenutku odgovara pitanje je na koje ovih dana odgovor nemaju ni njegove pristalice. Odgovor nemaju od trenutka kada mu je Srbija dala obezbedjenje “zbog pretnji albanaca”.
Možda je iz tog razloga Tači i zvao Ugljanina. Istorijske činjenice ostavimo istoričarima, onima koji se u to razumeju, treba gledati u budućnost.
Nije Ugljanin jedini koji se slikao sa Tačijem iz Srbije, pre njega su to uradili mnogi pođi od Tadića pa završi do sitnih funkcionera. Uostalom, zašto mediji u Srbiji nisu “grmeli” kada je potpredsednica SNS, poslanica Marija Obradović govorila u Kosovskoj skupštini?
Pamet u glavu, nedajte se prevariti ovo je sve “prohujalo sa vihorom” i još jedan pokušaj podela u Sandžaku. Jači smo od toga. Neće nas prevariti.

Piše. K.Idrizović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO