Naslovna Featured Istaknuto KOLUMNA, RAZMIŠLJANJE OPŠTINARA: Đe ćemo noćas na juftar?

KOLUMNA, RAZMIŠLJANJE OPŠTINARA: Đe ćemo noćas na juftar?

Ramazan je, pa se razume zašto opštinari u Novom Pazaru rade smanjenim kapacitetom, manje nego inače. Međutim, ne razume se rat koji tinja po opštini i postiftarsko planiranje sutrašnjeg iftara.

“Đe ćemo na iftar sutra? Ima li neka ambasada da organizuje? Jel ono beše došao poziv gradonačelniku da ima juftar u Indijsku ambasadu? Nije, odgovara drugi. Nego? Ima u ambasadu Čada prijem, nešto kao juftar kaže drugi. Aha, pa nije tamo loše mogli bi otić, a možda uzmemo i neku dnevnicu napravimo koji selfi i to… Dug je put do Beograda, pa možemo neđe i svratit usput a možda vidimo i šefa”.

Da, preče je đe će na juftar ili iftar, nego šta se dešava u čaršiji, zašto Pazar putu treba evo tri meseca da pokrpi rupe za koje je dobio pare, koju da preskoči, da se asfalt još više razbije.

Zavladao je sindrom Ilije Čvorovića- svako u svakome vidi špijuna, dok slonče bezbrižno pleše po staklarskoj radnji…
Niko više ne pita za zdravlje, porodicu, ono kurtoazno: “Kako je?”, već- “Đe ćemo na juftar”…a slonče ko Đogani…

Čekaš red za ramazansku piticu i čuješ komentarišu, kako se zidaju samo zgrade, koje, nikako da dobiju parking. Jedna od njih, izgrađena u samom centru grada. Na mestu gde je planom predviđen parking, vlasnik ispregrađivao zidove i izdao prostor za butik. Tako je sa većinom graditeljskih objekata. Priča čaršija, bruji tačnije, al do juftara da dobaci ne može, ne čuje se od kašike.

Eno, jedva u zdravlje Starog Deda poskidaše Vučića sa mini-bilborda po čaršiji. Ko zna možda su čekali naredne izbore pa samo da prelijepe broj, ili možda znaju nešto što mi ne znamo. U svakom slučaju, govori se da će biti izbora, možda se zbog toga ide po juftara, to mu dođe neki vid lobiranja za sebe, šta li.

I dok rat oko putnog naloga za juftar traje, u policijskoj stanici su redovi za zamenu vozačkih dozvola. Građanin, koji je izgubio mobilni telefon pokušava da prijavi slučaj ali mu na prijavnici kažu da su svi na terenu, da dođe sutra. Na terenu su jure cigare, ali ceo poso završava carina i policija iz Kraljeva, možda su i ovi iz SUP-a po juftara.

Vest dana danas su plate zaposlenih u gradskoj upravi. Čude se i isčuđavaju ljudi, ljudi ipak sumnjaju u novinske natpise, jer, nikome se ništa ne vidi. Kola voze ista kao pre nekoliko godina, oblače se identično. Eto, uđi na fejsbuk i pogledaj slike, sve nose iste stvari od prije par godina, sirotinja, beda, jadna uprava šta ćeš.

Dok jednom ne smrkne drugome ne svane, tako je i sa borcima za funkcije u fudbalskom klubu. Tamo je stanje slično kao u opštini, tu se tek ne zna ko će šta bit jer, od juftara nije došlo na red.

Čisti se korito na Ćerimidžinici, mašine su tu bile celih jedan dan, ostalo je tajna, otišli na juftar i nisu se vratili.

nastaviće se…

Exit mobile version