Naslovna Featured Istaknuto Kolumna: Plavi na pripremama u Antaliji! ISTA META,ISTO OSTOJANJE

Kolumna: Plavi na pripremama u Antaliji! ISTA META,ISTO OSTOJANJE

Fudbaleri Novog Pazara odigrali su i drugu utakmicu tokom priprema u Antaliji,pobedivši makedonski Sileks sa 1:0. Nakon poraza od poljskog Slaksa od čak 4:1,očekivala sa lakša pobeda protiv objektivno slabije ekipe iz Kratova. Nažalost,i posle ove utakmice Pazarci imaju mnogo više razloga za brigu nego optimizam,uprkos brojnim pojačanjima u zimskom prelaznom roku. Možda je za ovakvu ocenu prerano, s obzirom da se ekipa još uigrava, a da su se neki igrači kasnije priključili pripremama,ali ipak dve dosadasnje utakmice pokazale su,manje-više, iste slabosti kao i tokom jesenjeg dela polusezone. Napad opet deluje nemoćno,bezidejno,a Pazar redje stvara šanse nego sto je sunčanih dana u januaru. Uglavnom se to dešava iz prekida igre,pa je iz jedne takve šanse,ili bolje reci,greske odbrane Sileksa,postignut i taj gol.

Odbrana,kao i tokom cele sezone,deluje krajnje nesigurno i samo zahvaljujući nespretnosti igrača makedonskog tima,mreža Plavih ostala je netaknuta,ali je zato u meču sa Poljacima napunjena,skoro do vrha. Nijedan od pazarskih stopera nema mirnocu prilikom iznošenja lopte iz zadnje linije, skoro svaka njihova lopta završava u nogama protivničkih igrača,skok igra u svom šesnaestercu je,blago rečeno,očajna. Pola sata,koliko je igrao novajlija Jovan Kojic iz Tuzle,pokazalo je da to neće biti pojačanje koje je Pazaru bilo preko potrebno. Deluje suviše sporo i nespremno,a po svojoj kilazi,pre bi se reklo da je više vremena provodio za kuhinjskim stolom,neko na treninzima. Bekovski par je na nivou svojih izdanja iz jesenje sezone i očito je da je to njihov maksimum,te da se od njih više i ne može očekivati.

Najzvucnije pojačanje iz niskog Radničkog,napadač Stoiljković,pokazao je na momente vrhunsko fudbalsko znanje,ali će u prvenstvenim mecevima trebati više konkretnosti od ovoga sto je pokazao u dva prijateljska meča.

Ipak,ima i nešto pozitivno u igri Plavih. Dvojac zadnjih veznih Sise-Islamovic,mogao bi doneti Pazaru kvalitet više,potrebnu agresivnost u odbrani i brzu tranziciju u napadu. To je nedostajalo u svim prvenstvenim mecevima,a utakmica sa Sileksom daje nadu da će Plavi imati bar jedan problem manje. Nažalost,ostaje nedostatak klasične “desetke”,sto je bilo vidljivo u obe pripremne utakmice. U nastavku priprema,trebalo bi očekivati da bi taj nedostatak mogao biti rešen sa Mijicem,koji ima taj završni pas,koji bi Aganspahica učinio još opasnijim.

Preostale pripremne utakmice će pokazati da li su ove naše sumnje opravdane. Za konacne zakljucke je još rano. Ovo sto smo do sada videli,nagoveštava grcevitu borbu za goli superligaski život.

V. Tiosavljevic

Exit mobile version