Naslovna Featured Istaknuto Kolumna: Još jedan poraz “Plavih” – RASPRODAJA BODOVA

Kolumna: Još jedan poraz “Plavih” – RASPRODAJA BODOVA

Fudbaleri Novog Pazara doživeli su i drugi poraz,u ovoj sezoni,pred svojim navijačima i time značajno umanjili šanse za ulazak u Super ligu. Naprosto, ekipa koja pretenduje da udje u viši rang takmičenja,ne može i ne sme tako olako gubiti bodove na svom terenu.

Da stvar bude još gora,ovga puta poražena je od Sindjelica-ubedljivo najlošije ekipe koja je gostovala u Novom Pazaru,u jesenjem delu prvenstva. Beogradski tim doputovao je u Pazar sa svega 15 fudbalera,bez ijednog člana Uprave, tako da je više ličila na Grupu gradjana nego na ozbiljan fudbalski tim. Da je klub u rasulu,svedoči i činjenica da su tim,u toku sezone,napustili ponajbolji igraci,pa se ocekivalo da ce Plavi relativno lako uknjižiti nove bodove.


Medjutim,od takvog Sindjelića,Pazar ne samo da je izgubio,nego je pokazao potpunu nemoć,dopustivši da takva “Grupa gradjana” stvori još dve stopostotne šanse kakve fudbaleri Novog Pazara nisu mogli ni da sanjaju.

Pazar je bio dominantan,jalovo napadajući i stvarajuci neke šanse i polušanse,uglavnom,nakon prekida ili udaraca iz daljine. Jedinu pravu šansu,iz izradjene akcije,imao je Plojović, ali će pre meteor pasti na zemlju nego će centarfor Plavih dati gol u ovoj sezoni. I tu dolazimo do suštinskih problema sa kojima se FK Novi Pazar suočava.

 
Ako izgubite na svom terenu od jedne prosečne Bačke,pa to isto uradite od jednog ispodprosečnog Sindjelića,onda to više nije slučajnost. Za to vam nije kriv ni sudija,ni loš dan,ni nedostatak sportske sreće,već isključivo fudbaleri i naročito onaj ko ih vodi,a to je trener Darko Tešović. 


U fudbalu su svakojaka iznenadjenja moguća,pa da izgubite i od mnogo lošije ekipe. Dešava se to i Realu,i Bajernu,pa zašto se ne bi i Novom Pazaru. Ali način na koji je Pazar izgubio dve utakmice,pred svojom publikom,je najblaze rečeno diletantski. Ni Murinjo,ni Kapelo,u tandemu,ne mogu vam dešifrovati u kojoj to formaciji Plavi uopšte igraju. Pazar je u nedelju prakticno igrao sa dva igrača manje,od samog starta. Naime,Plojović je toliko bezopasan po protivnicki gol da se svi putaju,ne zašto on igra,već čemu uopšte služi,naročito u onakvoj postavci igre kakva je bila protiv Sindjelica.

Drugi igrac,koga je Tešović žrtvovao je bio Jović, koji je praktično na poziciji levog beka beskoristan,i u defanzivi i u napadu. A taj isti Jović je sasvim izvesno,ne najbolji zadnji vezni igrač u Pazaru,već i u čitavoj Ligi. I zamislite takvog igrača,prethodni trener Matić,ne uvrsti ni u 18 fudbalera na koje racuna,Tešović ga doduse “vrati u zivot”,ali na potpuno pogrešnoj poziciji. 
Naravno,da svi znaju da je Pazar deficitaran na poziciji levog beka,pa to mesto popunjavaju razni igraci,ali Jović nije igrač za popunjavanje,već za ozbiljnu prevagu koju donosi na terenu. Takvih igrača Pazar nema osim Alivodića. 


Posebna priča je vodjenje same utakmice od strane Tešovića. Izmene su obicno neadekvatne i neblagovremene. Na utakmici sa Bačkom i potpuno zakasnele,i u najmanju ruku čudne. Umesto da pojačavate napad,jer jurite rezultat,vi uvodite napadača umesto napadača,a nastavite da igrate sa dva zadnja vezna,kao da igrate na neresen rezultat,na svom terenu,sa jednom Bačkom,i naravno i to na kraju izgubite. Na utakmici sa Sindjelićem je to izgledalo jos tragikomičnije. Na kraju ni sami igrači nisu znali ko šta igra. Izgledali su kao deca koja su se u školskom dvorištu podelila da igraju na dva gola. Igrači se skoro medjusobno sudaraju na terenu,tranzicija u igri defakto ne postoji,previše je sporih igrača u timu,a premnogo onih koji ne mogu da se oslobode lopte bez 4-5 dodira.

Tako se teško ulazi u Super ligu. A s druge strane,nikada veća šansa nije bila da se to dogodi,jer je kvalitet timova Prve lige možda najslabiji u poslednjih nekoliko godina. Da bi se Pazar domogao tog cilja,potrebno je da se napravi potpuni remont sadašnje ekipe tokom zimske pauze. U ovom timu ima puno igraca koji ne bi imali mesta ni u Jošanici. Neophodna su pojačanja u svim linijama tima i svako drugacije vodjenje ekipe. Bez toga ovo ce biti sezona jedne velike propuštene šanse. A to bi bila ogromna šteta,jer onih 4000-5000 ljudi koji dolaze na stadion zaslužuju da gledaju Zvezdu i Partizan,a ne Sindjelić i Bačku.

                                            E.N

Exit mobile version