Naslovna Featured Istaknuto KOLUMNA: Džaba pisma, džaba tugovanja, džaba prvi red kad je Erdogan zauzet!

KOLUMNA: Džaba pisma, džaba tugovanja, džaba prvi red kad je Erdogan zauzet!

Glupiranju nikad kraja, zaborav je a sujeta nije šala… Kako drugačije opisati pismo koje je uvaženi Rešad ef Plojović napisao Erdoganu.

No, svi znamo da ga je pisao taj sto se na kraju opisao, što je opisao sebe kao velikog čoveka. On da piše Erdoganu i to “otvoreno” pismo. Više je to pismo pisano po naređenju, nego što bi ga taj isti i pisao. Ali, to nije razlog da se ne kaže prava istina, a to je, da hoće svađalica da se pojede što ga Erdogan jedinog zaobilazi a to mu je kod ovog naroda neviđeni šamar.

Nije Erdogan zaboravio zviždanje od prošli put, a sada zna da zviždati Vučiću na smijete kao što ste, kako ste govorili, kada ste se Erdoganu i narodu pravdali “da ste zviždali Tadiću” a sada vam je dobro pa nećete…

Videće i Erdogan onu divlju gradnju, pošto baš tuda može da prodje kad bude išao kod Ugljanina. Jer čovek zna koja dva lidera čine dobro za ovaj narod pa iste i posećuje a svadjalicu nece. Erdogana ne možeš prevariti sa Selam Alejkum i ja klanjam, njega moraš delima a to očigledno nisi pokazao i zato nisi ni posećen.

Možda pismo i služi da bi se narod odvukao sa velikog skupa koji se priprema za Erdogana gde će se on lično obratiti. Posle vise od 100 godina javno pred narodom Sandžaka obratiti onaj koji zna koliko se boraca borilo na Čanakaleu, koji je primao izbeglice iz Sandžaka u više navrata i koji ih poštuje, onaj koji voli Sandžak pa neće da ga zaobiđe.

No, na žalost, skup će biti velelepan, doći će narod da čuje Sultana kako ga i naziva, ali ne u otomanskom stilu, već u diplomatskom, državnika koji je preporodio Tursku i koji sada hoće da pomogne svojoj braći u Sandžaku jer je dovoljno u okruženju uloženo.

Dzabe pišeš Reško, džabe potpisujes te pravis greške u slovima (Ćatko nek proveri dioptriju) sve džaba… Neće ga, ne možeš tu ništa. Pa dal’ si u takvoj zabludi da bi se sastao sa njim a na hatar ga u kuću nije dao.

I pred sami kraj, svadjalice, dzaba te gura da sediš u prvi red, da se slikaš, da daješ izjave (plaćene) sve ti džaba! Sultan te otpisao, teško tebi kad si na te grane pao…

E tako, moj Reško, znaš ljiljo dobro da džaba potpisuješ al uhar je platica i sigurica je tu.

Exit mobile version