Kolašinac: Povratak je uvek interesantan

Fudbalski klub Jošanica predstavio je danas novog šefa stručnog štaba Kenana Kolašinca, koji je na klupi zamenio Aldina Gurdijeljca.

“Gurdijeljac je došao u nezavidnom mometu i uspeo je da stabilizuje tim, koji je uhvatio priključak u borbi za opstanak. U tri kola u nastavku prvenstva nedostajalo je i sreće. U dogovoru s njim, želeli smo da angažovanjem iskusnog stručnjaka prodrmamo ekipu. Verujem da ćemo izboriti opstanak”, rekao je predsednik Jošanice Almir Šaćirović.

Gurdijeljac je Jošanicu vodio na devet utakmica, a ekipa je u tom periodu osvojila 16 bodova i ostvarila četiri pobede, četiri nerešena ishoda i poraz.

Doskorašnji trener Novog Pazara, Kolašinac vratio se u Jošanicu posle 16 meseci, a predvodio je Pazarce na 14 superligaških mečeva ove sezone i za to vreme osvojio 15 bodova, upisavši pobede nad Partizanom, Inđijom, Vojvodinom i Radom.

“Povratak je uvek interesantan. Imao sam obavezu prema klubu, s kojim sam tri puta ulazio u viši rang. Situacija je sada drugačija, ali nisam mogao da odbijem poziv prijatelja. Tu mislim na predsednika Šaćirovića i potpredsednika Jakuba Suljovića. Bez obzira što sam radio u superligaškom klubu, Jošanica je stalni izazov”, naveo je Kolašinac.

Novopazarski srpskoligaš trenutno je u zoni ispadanja i ima 20 bodova, šest manje od trinaestoplasiranog Železničara iz Lajkovca, koji je prvi iznad crte.

“Trebaće nam malo više sreće, ali ne bih se prihvatio posla da nisam siguran da možemo do boljih rezultata. Daćemo sve od sebe da izborimo opstanak. Možda je fond igrača manji od potrebnog, ali pamtim i dane kada sam radio sa 15 fudbalera”, kazao je Kolašinac.

“Dosadašni trener je dobro radio, ranije smo dugo sarađivali. Ekipa je sigurno spremna. Neće tu biti nekih velikih promena, u pitanju su finese. Možda se vratimo u pređašnji sistem igre”, dodao je on.

Jošanica u nedelju od 15.30 na terenu u Novopazarskoj Banji, u okviru 21. kola Srpske lige Zapad, dočekuje ekipu Jedinstva iz Uba.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO