Kolašinac: Pobeda u Kragujevcu pred seriju teških utakmica

Trener fudbalera Novog Pazara Kenan Kolašinac rekao je danas da bi pobeda nad Radničkim 1923 u Kragujevcu mnogo značila njegovim igračima pred seriju teških utakmica.

“Kragujevčanima mnogi nisu predviđali trenutni bodovni saldo, pa su iznenađeni njihovim skorom na početku sezone. Iskusan su tim sa dobrim pojedincima, koji ne praštaju greške. Pokušali smo da na prethodnim treninzima ispravimo slabosti iz prethodnog meča sa Nišlijama. Rival je po meri i probaćemo da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Kolašinac.

Uoči 10. kola Super lige Srbije, Radnički 1923 je deveti na tabeli sa 11 bodova, dok je Novi Pazar, koji ima utakmicu manje, na 14. mestu sa sedam osvojenih bodova.

Iako ove sezone u dresu Radničkog 1923 prednjači Marko Mirić, strateg Pazaraca je naveo da nije pristalica taktike kojom bi svu pažnju njegovih igrača usmerio prema samo jednom protivničkom fudbaleru.

“Vežbali smo taj defanzivni blok i preuzimanje. Imamo tu dobre i iskusne igrače, koji su uspešno obavili posao i protiv jakih individualaca iz niškog Radničkog. Pravo nastupa stekao je naš iskusni štoper Vladimir Bubanja”, kazao je Kolašinac.

On je dodao da su Danko Kiković, Mirza Delimeđac i Dejan Parađina ozdravili i da su počeli da treniraju, ali da neće biti u kombinaciji za predstojeći duel u Kragujevcu.

Sve veći učinak u ekipi Radničkog 1923 ima doskorašnji fudbaler Novog Pazara Nemanja Dragutinović, kojem je upravo Kolašinac dao priliku da debituje u Super ligi Srbije.

“Drago mi je zbog njegovih partija. Radi se o kvalitetnom fudbaleru, koji je kod mene imao zapaženu ulogu. Ne znam šta se kasnije dešavalo. Dobro bi bilo da malo odmori i da ne igra protiv nas”, zaključio je Kolašinac.

Radnički 1923 i Novi Pazar igraju sutra od 15.30 na stadionu “Čika Dača” u Kragujevcu.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO