Kolašinac: Na pobedu protiv Nišlija

Trener fudbalera Novog Pazara Kenan Kolašinac rekao je danas da na domaćem terenu razmišlja samo o pobedi nad Radničkim iz Niša, u predstojećoj utakmici devetog kola Super lige Srbije.

“Tako ćemo i koncipirati ekipu. Biće promena u sistemu i još nekim stvarima, a nadam se da će igrači odgovoriti kako treba. Probaćemo da nešto ispravimo u kratkom periodu jer smo imali samo tri zajednička treninga. Za 10 dana odigraćemo tri utakmice, pa je situacija teška. To su za mene novi momenti kada je elitni rang u pitanju”, rekao je Kolašinac.

Kolašinac, koji je početkom sedmice na mestu šefa stručnog štaba u Novom Pazaru nasledio Milana Milanovića, ocenio je da je situacija sada kompleksnija nego kada je prošle sezone vodio tim u Super ligi Srbije.

“Tada sam prošao pripreme, selektirao tim i počeo sezonu. Ne odustajem, ipak, od svoje vizije i nadam se da će to doneti rezultat. Sada sam iskusniji jer sam prošle sezone na klupi proveo 15 utakmica i bio sam više u toku. Podrška uprave me je malo iznenadila. Spreman sam da dam sve što mogu i da od svih izvučem maksimum”, naveo je Kolašinac.

On zbog bolesti ne može da računa na Milana Joksimovića, Dejana Parađinu, Mirzu Delimeđca i Danka Kikovića, a za tim ne konkuriše ni Vladimir Bubanja, kojem još nije stigao sertifikat.

Takođe, Novi Pazar je danas raskinuo ugovor o pozajmici s igračem novosadskog Proletera Danilom Bacanovićem.

S druge strane, očekuje se debi novog golmana Nikole Vujanca, koji će između stativa zameniti Miloša Ostojića s kojim je sporazumno prekinuta saradnja.

Nadomak prvog starta ove sezone je i levi bek Adnan Islamović, koji se nedavno vratio u klub, a u trenažnom procesu su i poslednja pojačanja Bojan Čečarić i Bojica Nikčević.

Niški Radnički je 11. na tabeli sa devet bodova, dok je Novi Pazar na pretposlednjem, 15. mestu i ima četiri boda, uz meč manje.

“Mislim da su Nišlije za nijansu slabije nego prošle sezone. Igraćemo protiv njih ofanzivno, u formaciji 4-3-3 ili 4-3-2-1, što zavisi od toga koji će fudbaleri biti u protokolu. Imamo četvoricu bolesnih i više igrača koji su tek ozdravili ili izašli iz povreda, poput Stefana Dimića ili Nemanje Mladenovića”, kazao je Kolašinac.

“Čečarić i Nikčević su tek stigli, pa ne znam u kakvom su stanju. Dosta je nepoznanica, ali radi se o dobrim igračima i gledaću da svakog od njih iskoristim na najbolji način jer nema prostora za kalkulacije”, dodao je on.

Novi Pazar i Radnički igraju sutra od 16 časova na Gradskom stadionu bez prisustva publike.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO