Naslovna Sandžak Nova Varoš Koji su putevi još uvek zavejani u opštinama Prijepolje, Priboj i Nova...

Koji su putevi još uvek zavejani u opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš?

Sneg koji od ponedeljka pada na području jugozapadne Srbije izazvao je probleme u odvijanju saobraćaja, a veliki broj domaćinstava na teritoriji opština Priboj, Nova Varoš i Prijepolje je u ponedeljak veče ostao bez struje. Pojačanim angažovanjem nadležnih službi za čišćenje i timova elektrodistribucija problemi su u velikoj meri sanirani.

Saobraćaj na magistralnim i regionalnim putevima trenutno se odvija otežano, ali bez zastoja, kaže Edina DŽinović iz preduzeća „Putevi“. U ponedeljak veče je bilo i kraćih obustava saobraćaja na magistralnom putu u blizini Zlatibora, između Nove Varoši i Kokinog Broda je došlo do saobraćajnog udesa između dva kamiona, u kome nije bilo ozbiljnijih povreda.

Sneg se čisti na puteva svih prioriteta, a zbog visine snežnog pokrivača na čišćenju puta od Nove Varoši do Sjenice kod Aljinovića je angažovana i teška mehanizacija – precizira DŽinović.

Prema rečima načelnka Štaba za vanredne situacije Gorana Posrkače, neki lokalni putevi do najudaljenijih planinskih mesnih zajednica su još uvek zavejani.

U ovom trenutku radi se na raščišćavanju snežnih nanosa, čija je visina u planinskim predelima viša od pola metra. Naročito su zametena područja mesnih zajednica Akmačići, Božetići, Jasenovo i Bela Reka na teritoriji opštine Nova Varoš. Na teritoriji opštine Prijepolje to su: Jabuka, Babine, Milošev Do, Aljinovići, a u Priboju – Pribojska Goleša i Mažići.Na ovim putnim pravcima mašine pokušavaju da očiste sneg, kako sela ne bi bila odsečena od civilizacije. Drugi pravci se čiste prema utvrđenim prioritetima, a u slučaju nekih vanrednih situacija, kao što su na primer sahrane, izdavaće se i vanredni nalozi za čišćenje, precizira načelnik Štaba za vanredne situacije u opštini Prijepolje Goran Posrkača.

Problem sa snabdevanjem električnom energijom je bio veoma izražen u sve tri opštine.

Zbog kvara u razvodnom postrojenju „Potpeć“ u jednom trenutku cela opština Priboj je bila bez struje. Usled kvarova na dalekovodima zbog teškog snega veliki broj domaćinstava i u Novoj Varoši je bio u mraku. U nešto manjoj meri isti problem je postojao i u opštini Prijepolje – kaže Posrkača.

On dodaje da su trenutno 863 domaćinstva u Priboju bez struje, kao i 290 potrošača u Novoj Varoši, dok je situacija u Prijepolju uglavnom stabilna.

Posrkača je dodao da nije bilo intervencija vatrogasno-spasilačke jedinice, ali da je ova služba uvek u pripravnosti za eventualne evakuacije i akcije spasavanja.

Izvor Foruminfo

Exit mobile version