Koaliciji Muamera Zukorlića u Crnoj Gori smetaju ministri muslimani

Poslanici Demokratskog fronta Marini Jočić nedavno je zasmetao broj ministara islamske vere u Vladi Crne Gore. Dvadesetak dana pred lokalne izbore u glavnom gradu i 10 crnogorskih opština uključila se komentarima u, po pripadnike islamske vere, pogrdnu prepisku na Fejsbuk stranici „Debatni klub Montenegro“.

Ova uvredljiva ,,debata“ počela je ciničnim pitanjem jednog od učesnika: „POMOĆ… ZNA LI NEKO KAKO SE ZOVE MINISTAR OBRAZOVANJA… MINISTAR POLICIJE… MINISTAR ZDRAVLJA … DIREKTOR ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE… DIREKTOR FONDA ZDRAVLJA… ŠEF PORTIRA U KOMUNALNOM… ČISTO INFORMATIVNO“.

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalsita Nikola Gegaj za Pobedu kaže da ovo nije prvi put da poslanica Demokratskog fronta na svom Fejsbuk profilu vrijeđa manjinske narode u Crnoj Gori.

– Loše je što se niko od njenih partijskih šefova, ni tada ni sada, nije ogradio od ovakvih istupa. Ovakve izjave vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana Crne Gore i pokazuju maksimalnu nepodnošljivost i neuvažavanje prema manjinskim narodima – kazao je Gegaj.

On smatra da se svi koji se bave javnim poslom moraju prilagoditi demokratskim vrednostima i njegovati kulturan dijalog.

– Izjava gospođe Jočić zaslužuje svaku osudu, ne samo predstavnika manjinskih naroda i političkih subjekata, nego i civilnog sektora i međunarodnog faktora, kaže Gegaj.

On naglašava da „zabrinjava činjenica da izjava dolazi od predstavnika najjačeg opozicionog političkog subjekta oko koga se okupljaju i pojedine građanske partije, koji je po težnji alternativa postojećoj vlasti u Crnoj Gori“.

Izvor: Portal Analitika

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO