O učešću boraca iz Sandžaka na strani sirijskih pobunjenika donedavno su se samo ispredale legende. A onda smo nedavno dobili najbolju tj. najgoru moguću potvrdu da se tako nešto zaista i dešava. Eldar Kundaković (27), student psihologije iz Novog Pazara, poginuo je u jednoj vojnoj akciji protiv Bašara El Asada.

Ekipa Radio-televizije Srbije posetila je Novi Pazar da bi saznala ko su ljudi koji su spremni da poginu u dve hiljade kilometara dalekoj zemlji, koji su njihovi motivi, ko ih regrutuje i koliko ih je otišlo u sirijski rat.

„Ja sam srećan što je tako, što je poginuo u akciji oslobađanja zatvora, to je Alahova volja”, rekao je, između ostalog Eldarov otac Esad Kundaković u potresnom intervjuu koji je dao za emisiju Oko magazin.

Osim ispovesti oca ubijenog Ebu Bere, kako je bilo ratno ime mladog Novopazarca Eldara Kundakovića, u specijalnoj emisiji Oko magazina govore i Hasib Suljović, muftija sandžački iz Islamske zajednice Srbije, Bekir Makić, jedan od pokretača Inicijative za ujedinjenje Islamske zajednice i Aida Ćorović iz nevladine organizacije “Urban in” iz Novog Pazara.

,

Izvor : RTS

4 KOMENTARA

  1. Aida da li si topovsko meso u Srbiji , AR Eldar je dao ovozemaljski zivot na putu onog ko nas je stvorio i kome smo Amanet dali.A ti sestro mila pokrij se pre nego sto budes poslednji put pojkrivena i klanjaj se GOSPODARU SVETOVA pre nego se tebi poslednji put bude klanjalo. Dozovi se pameti sestro mila jer ti i tebi slicni drzavni poltroni nisu kompetentni da komentarisu ovakve heroje

  2. Vidi se da se Sica davno ne drugi sa Muamerom, dok je bila u njegovom društvu i jeli zajedničku Pitu La Amerikano znala bas ljepota ovih Islamskih Zargona i Mišljenja . Al kako je i Muamer ili ona Muamera otkači , ne ulazim u problematiku sta im je bilo ! , Šiki Dušo kad su ovakve teme moraš malo da se edukujes i ja te razumovo je druga strana svesti za tebe nepoznanica za očekivanja . Šiki EDUKACIJA AL PRAVA AKO HOĆEŠ BAS DA SI U SVAKU TORBU KOLAČ KAO TVOJ BIVŠI DRUG,, RATNI “

Comments are closed.