Nedjelja, 14 Avgusta, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarKo štiti divlju gradnju na gradskom trgu Policija Ispekcija ili Tužilaštvo?

Ko štiti divlju gradnju na gradskom trgu Policija Ispekcija ili Tužilaštvo?

Već sedam godina na trgu Isa Bega u Novom Pazaru primetan je objekat koji je svake godine sve širi građani Novog Pazara u anketi koja je večeras emitovana na Regionalnoj televiziji osudili su ovakvo bahato ponašanje i divlju gradnju u centru Grada.

gazi isa beg

Iz građevinske inspekcije u Novom Pazaru tvrde da su do sada više puta zabranjivali radove na ovom objektu i da su pondosili krivične prijave, slali obavještenja policiji i tužilaštvu ali se kako tvrde stekao utisak da se sve radi uzalud. Mensur Bulić iz gradske građevinske inspekcije kaže da se 2010 godine ponovo nastavila nelegalna gradnja, kao i krivične prijave koje su oni podneli ali su one kako on tvrdi odbačene.
“2011 godine dva puta uz zahtev za asistenciju policije po programu išlo se na realizaciju naloga uklanjanja ovih nelegalnih objekata sva tri slučaja nije realizovana policijska asistencija uz obrazloženje da se nisu stekli uslovi za pružanje policijske pomoći po zakonu” kazao je Bulić.
On je dodao da je ovo treći put da se dograđuje objekat na gradskom trgu znan kao Fakultet za islamske studije tj restorani Gazija i Mejdan.
“Preduzeli smo sve mere zatvaranja gradilišta, doneli nalog o uklanjanju građevinskog materijala, podnet predlog za pokretanje krivičnog postupka i obaveštena policija čak smo ih obavestili da je gradnja nastavljena. Ono što je do inspekcijskih organa mi smo preduzeli”
Porparol tužilaštva Jovo Milanović potvrdili su da su dobili predloge za pokretanje krivičnih prijava ali ne protiv konkretnih lica već protiv odgovornog lica.
“Tačno je da su ponešene krivične pijave ali te prijave nisu podnete protiv konkretnog lica već su podnete protiv investitora Mešihata IZUS. Tužilaštvo mora da konkretno vidi ko je odgovorno lice, moram da nagalasim da je građevinska inspekcija obavezna da pondese prijavu protiv konkretnog lica a ne protiv Mešihata”
Milanović je kazao da će tužilaštvo utvrditi ko je odgovorno lice i tražiti dodatna prikupljanja. Na konkretna pitanje ko je odgovorno lice i dokle se stiglo po ovom pitanju Milanović je rekao da ne može da kaže jer je postupak u toku.

U policijskoj upravi u Novom Pazaru za RTV je potvrđeno da je bio jedan zahtev za uklanjanje bespravno podignutog objekta ali da on nije sproveden.

Sagovornik koji je odbio da se pojavi pred kamerama rekao je da su oni utvrdili ko je odgovorno lice.
Regionalna televizija pozivajući se na izvore bliske tužilaštvu sazala je da je tužilac tražio da se privede odgovorno lice u mešihatu Muamera Zukorlića ali je iz policije stigao odgovor da je traženo lice odsutno i da se nalazi u Sarajevu i sve to kako je ustvrdio izvor RTV-a se dešavalo na dan kada je Zukorlić na gradskom trgu ispraćao Hadžije pokraj bespravno sagrađenih terasa.

Građani Novog Pazara osudili su u anketi na ovoj televiziji divlju gradnju na Gradskom trgu koju sprovodi Muamer Zukorlić.

A na internetu se pojavio i spot koji podseća na nekadašnju veličinu ove zgrade spot potpisuju “Branitelji Vakufa”.

RELATED ARTICLES

5 KOMENTARA

  1. Opste poznata je cinjenica da Glavni ne postuje institucije sistema i na to smo navikli… Ali sad evo vidimo da ovom uzurpacijom Trga ne postuje gradjane Novog Pazara,jer on ovaj gtrg oduzima od njih,jer ovaj trg je napravljen sa ciljem da se gradjani,omladina sluzi njime,da roditelji izvedu svoje malisane i prosetaju sa njima,da se odigravalju razne kuklturne manifestacije… Ovaj trg nije ni Rasimov ni Suljiv ni Muftin vec je trg gradjana Novog Pazara. I zato sam siguran da ce ga gradjani kazniti na izborima olovkom i da ce ga izbrisati sa politicke scene jer se drznuo da uzme njihov trg kojeg su oni jedva docekali….

  2. Naviko Muftija da pomera medju komsijama u Orlje pa tako i trg svake godine malo po malo pomera medju i zauzima…. Znate ono kad covek svake godine malo po malo preorava u tudje,e to on radi na trgu..

  3. Koje licemerstvo…ja ne verujem.
    Sta cemo sa objektom tzv fikra talibana koji covek gradi nad gradskom apotekom? Nikom nista…

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO