Ko minira otvaranje škola ?

Ministarstvo prosvete nije od novopazarske lokalne samouprave dobilo potrebnu dokumentaciju na osnovu koje bi odobrilo rad novoizgrađenih osnovnih škola u ovom gradu, javio je Sto plus.

skola_camil_sijaric_01

U e-mailu koji je redakciji ovog radija prosleđen od strane ove službe navodi se da je ministar Tomislav Jovanović spreman da svojim prisustvom započne rad ovih škola.

„Ministarstvo prosvete nema dokumentaciju poslatu od strane lokalne samouprave koja je potrebna kako bi se stvorili neophodni uslovi da škole u koje su uložena značajna materijalna sredstva počnu sa radom. Ministar Jovanović izražava spremnost da svojim prisustvom zajedno sa učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima zajednički započne rad ovih škola“, navodi se u ovom dopisu.

Predstavnici lokalne samouprave ranije su tvrdili da je sva dokumentacija neophodna za početak rada osnovnih škola “Meša Selimović” i “Ćamil Sijarić” prosleđena Ministarstvu prosvete koje treba da ozvaniči rad ovih obrazovnih ustanova.

Ova informacija ponovljena je i na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Predstavnici lokalne samouprave za Sandžakhaber izjavili su danas da poseduju svu dokumentaciju kao i dostavnice da su kompletnu dokumentaciju poštom poslali do ministarstva. Oni tvrde da je nekome u interesu da ove škole ne otpočnu sa radom i zato neko blokira otvaranje ovih škola, širi dezinformacije i pokušava da osnovnu školu Meša Selimović umesto da bude samostalna škola pretvori u odeljenje OŠ Bratstvo.

“Zamislite, škola koja je veća, koja poseduje svoju halu sportova, dvorište i kabinete pretvorite u odeljenje OŠ Bratstvo”, na taj način se tvrdi naš izvor smišljeno uništava otvaranje novih radnih mesta i pokušava da se nastavnici i učitelji koji imaju nedovoljan broj časova popune svoje radne liste”.

Tehnički prijem za ove dve škole je već obavljen a škola „Ćamil Sijarić“ je početkom ovog meseca i svečano otvorena.

U školu “Meša Selimović” biće raspoređeni učenici iz “Bratstva” i “Aleksandar Stojanović Lesa”, dok će u školu “Ćamil Sijarić” preći deo učenika iz škola “Rifat Burdžević Tršo” i “Vuk Karadžić”.

Elaboratom o radu te dve škole, predviđeno je da one imaju po 24 odeljenja.

izvor: Radio sto plus, Sandzakhaber

foto: Sandzakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO