Kladničanin – Na izbore za BNV kao “Naša lista” Mladi da se pitaju!

Novi Pazar – Fahrudin Kladničanin predsjednik Akademske inicijative “Forum 10” u ekskluzivnoj izjavi za Sandžakhaber kazao je da će ova grupa mladih, poštenih, odgovornih i školovanih ljudi uzeti učešće na predstojećim izborima za Bošnjački nacionalni savjet pod nazivom “Naša lista”.

Kladničanin je rekao da su oni poslednjih nekoliko godina intenzivno pratili rad Bošnjačkog naacionalnog vijeća i jednim dijelom smo nezadovoljni radom ove institucije.

Prije svega, evidentno političko etiketiranje i prisvajanje ove institucije u stranačke svrhe udaljilo je u jednom trenutku Bošnjačko nacionalno vijeće od suštinsih poslova za koje je ovaj organ zadužen. U proteklom periodu imali smo jedne blage kozmetičko promjene u smislu sardnje ove institucije sa raznim društveno-političkim akterim u Sandžaku, ali sve je to blijedo i vrlo ograničeno”. rekao je Kladničanin.

On je izrazio i svoje nezadovoljstvo kako kaže  “organizacijom i izrazitom improvizacijiom kada je u pitanju rad na nekim poljima unutar Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Upravo zbog toga, jer verujemo da mladi mogu da budu osnovni stub na kome će počivati dalji rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a to je profesionalizacija i mlad kadar”.

“Zaista je došlo vrijeme da se mladima pruži šansa da pokažu šta znaju, šta mogu i kako se radi. Bošnjačko nacionalno vijeće aposlutno nije iskoristlo resurs mladih ljudi, bilo je potpuno autarhično i izbori na jesen definitnvo će donijeti neke promijene”. dodao je Kladničanin.

On je napomenuno da Akadeska inicijativa „Forum10“ već duži period vodi razgovre sa mladima, koji imaju, “prije svega, ono osnovno, a to je volju da učestvuju i iznesu svoje programe, svoje planove i svoju vizuju budućeg rada Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Naravno, u periodu koji je pred nama, širićemo naš front, ali ono osnovno jeste da ovo nije reciklirana lista ljudi, to su mladi, ambicizni i profesionalni ljudi. Imamo svoj koncept i svako ko želi da pruži podršku ovoj ideji, da podrži iskrenu misiju mladih Bošnjaka uvijek je dobrodošao. Vodimo razgovore i nadam se da ćemo kroz nekih mjesec dana imati jasnu poziciju” zaključio je Kladničanin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO