Naslovna COVID 19 Kisić-Tepavčević: Pridržavajte se opštih mera i na putu

Kisić-Tepavčević: Pridržavajte se opštih mera i na putu

kisic-tepavcevic:-pridrzavajte-se-opstih-mera-i-na-putu

BEOGRAD – Putovali ili ne, najvažnije je da se pridržavate opštih mera prevencije, poručila je danas ministarka za rad, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić-Tepavčević.

Ona je,tako odgovorila na pitanje šta je preporuka Kriznog štaba, da li da se putuje ili ne, uz komentar da je teško dati konkretan odgovor.

„Putovali ili ne svodi se na isto a to je da treba da se pridržavate opštih mera prevencije – da sprečavate odlazak u zatvoren prostor, da se duže zadržavate u zatvorenom prostoru, poštujete mere higijene, distance. Sam prelazak granice nije poseban faktor rizika ako se pridržavate svih preventivnih mera“, objasnila je ona.

Ovo, kaže, traje više od godinu dana, i postoji potreba za različite aktivnosti privatnog i poslovnog karaktera, a, dodaje, gde god se nalazimo moramo da poštujemo osnovne principe sprečavanja zaraze.

„To je univerzalno pravilo koje moramo da primenimo na sve segmente života“, podvukla je ona.

Kisić-Tepavčević je aplovala na građane koji se nisu vakcinisali da iskoriste dobrobit dostupnosti vakcina.

Podsetila je da je putovanje sa dve doze vakcina moguće u više zemalja, i da će se to dalje širiti, ali skreće pažnju da putovanje ne treba da bude razlog što bi se neko vakcinisao, već da to treba biti smatrano instrumentom borbe protiv korone.

indeksonline.rs

Exit mobile version