Kisić: Smanjuje se broj pregleda u kovid ambulantama

BEOGRAD – Ministarka i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević, izjavila je danas da se broj pregleda u kovid ambulantama smanjuje i da je to ohrabrujući podatak.

Nakon sednice Kriznog štaba, Kisić je navela da zabrinjava što od ukupnog broja pregledanih veći procenat zahteva hospitalizaciju.

“Što znači da od onih koji se javljaju na pregled veći broj ima teži oblik bolesti”, rekla je Kisić novinarima.

Ohrabrujuće je, kaže, što je manje opterećenje na kovid ambulante i što je manji broj pregleda skoro za trećinu.

Upitana da li osim Beograda ima novih žarišta, Kisić je odgovorila da je u svim gradovima i mestima u Srbiji virus prisutan, a da su žarišta upravo najveći gradovi.

Pored Beograda, navela je da su to Novi Sad, Kragujevac…

Na pitanje da li ima novosti kada će vakcina stići u Srbiju, Kisić je istakla da naše državno rukovodstvo od samog početka komunicira sa svim proizvođačima vakcina i podsetila da nijedna vakcina do sada nije registrovana u zemlji porekla.

Istakla je da dok se ne registruje u zemlji porekla i dok ne dobije sve sertifikate naše Agencija za lekove i medicinska sredstva, ne može se primenjivati u našoj zemlji.

“Svakako, kada sve to bude bilo registrovano, mi ćemo biti jedna od prvih zemalja koja će dobiti vakcinu, jer smo prvi i stali u red”, istakla je Kisić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO