Kisić: Opšte mere zaštite nezamenjive i kada stigne vakcina

BEOGRAD – Član Kriznog štaba, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je danas da opšte preventivne mere zaštite, pre svega, nošenje maske, itekako imaju efekta u sprečavaju širenja korona virusa i da neće imati zamenu ni kada se pronađe vakcina protiv Kovida-19.

Kisić je rekla da su sve oči štručne i naučne javnosti uprte u proizvodnju vakcine i da se svi nadaju vakcini koja će biti bezbedna i efikasna i koja će, kaže, sigurno biti najmoćnije oružje protiv Kovida-19, ali da ne treba umanjivati značaj preventivnih mera zaštite.

“Da ne mislimo da opšte mere i nošenje maski tek tako primenjujemo dok se ne pronađe vakcina, to su efiksane mere koje itekako spasavaju živote”, rekla je Kisić upitana ima li pomaka oko vakcine protov virusa korona.

Na pitanje da li je našim lekarima poznat koktel antitela kojim se leči američki predsednik Donald Tramp, Kisić je kazala da nije upoznata sa tim, ali da se svi terapijski protokoli u Srbiji redovno ””apdejtuju”” i menjaju u skladu sa svetskim preporukama.

“Sve što je dostupno u svetu, kada je u pitanju terapija lečenja Kovida-19, dostupno je i kod nas”, naglasila je Kisić.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO