Naslovna Sandžak Novi Pazar Kiša tokom radova na filteru prouzrokovala normalizaciju vodosnabdevanja

Kiša tokom radova na filteru prouzrokovala normalizaciju vodosnabdevanja

1

Novi Pazar – Zbog nepovoljnih uslova na terenu, vlage i sporog sušenja betona, koji je rađen u toku radova voda u Novom Pazaru nije puštena na vreme. Normalizacija se očekuje se do kraja dana. Prva visinska zona već ima normalno vodosnabdevanje.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin kaže da je na novopazarskom filteru izvršeno poslednje prespajanje novoizgrađenog filterskog postrojenja sa postojećim cevnim vezama.
“Planirano je bilo isključenje do 20h, ali zbog objektivnih razloga i uslova na terenu , velike vlage u zemljištu, sušenja betona, koji je ugrađivan, radovi se nisu odvijali onako kako je planirano, te je zbog toga došlo do produžetka radova do 00:00h, a dok se beton osušio, što je bilo neophodno, voda je puštena dva sata posle ponoći. Tada je počelo sa proizvodnjom vode i punjenjem sistema u prvoj visinskoj zoni”, kaže Brničanin.
Brničanin očekuje da će svi dobiti vodu do kraja dana.
“U ovom trenutku imamo jednu dobru situaciju, s obzirom da su vremenski uslovi takvi da nema mnogo potrošnje vode, već smo stabilizovali prvu visinsku zonu, te su potrošači u toj visinskoj zoni su dobili vodu. Stvoreni su uslovi, pa su i pojedini delovi druge visinke zone aktivirani, tako da očekujemo da će se u toku dana, najkasnije do popodnevnih sati stanje potpuno normalizovati i da kompletna druga visinska zona bude uredno snabdevena vodom”, dodao je Brničanin.
Prema njegovim rečima, kada se voda isključi tokom jednog dana, prisutan i veliki pritisak potrošača, koji postaju nervozni u iščekivanju vode.
“Ovo je dobra prilika da napomenemo one naše nesavesne potrošače, koji zaboravljaju ili neće da plaćaju vodu. Treba da znaju da je voda osnovna životna namirnica bez koje se ne može, a pritom je i najeftinija, tako da bi bilo dobro da se podsete da voda treba i da se plaća. Bez obzira što rukovodstvo gradske uprave i samog preduzeća čine velike napore kako da građanima obezbede normalno i redovno vodosnabdevanje , za normalno funkcionisanje preduzeća neophodano je i da se voda redovno plaća”, kaže Brničanin.

1 KOMENTAR

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version