Naslovna Featured Istaknuto Kilometarske gužve na granicama

Kilometarske gužve na granicama

kilometarske-guzve-na-granicama

Gužve i čekanja na graničnim prelazima se i dalje nastavljaju. Na graničnom prelazu Horgoš čeka se i do dva sata kao i na granici sa Hrvatskom, javlaju iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Tokom celog dana najveći udar je na granične prelaze prema Mađarskoj, Hrvtaskoj i Svernoj Makedoniji zbog velikog broja turista kao i gastarbajtera koji tranzitiraju kroz našu zemlju.

Ovaj trend se nastavio i sinoć, ali sudeći prema poslednjem izveštaju AMSS, ne u tolikom intenzitetu kao preko dana.

Tako se na graničnom prelazu Horgoš čeka i do dva sta, a iz AMSS napominju da putnici obavezno uračunaju i vreme čekanja na mađarskoj strani.

Na granici sa Hrvatskom, na Batrovcima se čeka oko sat vremena, dok je, čini se, situacija gora na graničnom prelazu Šid gde putnici čekaju 120 minuta.

Da uđete ili izađete iz Srbije u Severnu Makedoniju preko graničnog prelaza Preševo potrebno je da sačekate i do sat vremena.

Nešto bolja situacija je na graničnom prelazu prema Crnoj Gori. Prema izveštaju iz AMSS, na graničnom prelazu Gostun čeka se oko 40 minuta. Isto toliko se čeka i na prelazu Kotroman prema Bosni i Hercegovini.

Na naplatnim rampama u Srbiji nema većih zadržavanja, javljaju JP “Putevi Srbije”, osim na Preljini gde se čeka oko 15 minuta.

Izvor: Blic

Podeli

Exit mobile version