BEOGRAD – Najbrži srpski sprinter, Aleksa Kijanović član je Beogradskog atletskog kluba i vlasnik državnog rekorda na 60m u dvorani. Glavno takmičenje naredne godine za njega će biti Prvenstvo Evrope u dvorani, na kojem se nada finalu na 60 m.

“Za predstojeću zimsku sezonu smo već počeli da se intenzivno spremamo i planiram da kao i svake sezone budem što bliži obaranju ličnog rekorda.. Takođe, ne bih isključio mogućnost da ispunim normu za Prvenstvo sveta u dvorani do koje mi nedostaje 4 stotinke. Na meni je da ovaj pripremni period ostanem zdrav i da se spremim što je moguće bolje”, priča Aleksa.

Uprkos virusu COVID-19 za Kijanovića je ova sezona bila jako uspešna, ali I dosta naporna zbog konstantnog pomeranja takmičenja.

“Cela situacija je bila jako neizvesna i nepredvidiva. Tempiranje forme je bilo gotovo nemoguće i stalno odlaganje takmičenja je dovelo do toga da se sezona produži do kraja septembra. Ukratko sezona je bila za mene lično jako uspešna, ali i dosta naporna. I pored svega toga uspeo sam da pomerim svoje lične rekorde i na 100 i na 200 metara što mi samo govori da imam dosta prostora. Takođe bih istakao i manjak velikih takmičenja na kojima sam, čini mi se, počeo da dajem i više od onoga što sam mislio da mogu što takođe smatram da će mi dosta značiti za buduće nastupe”.

Na pitanje koju disciplinu više voli, 60 m ili 100 m, odgovara ovako: “To se kod mene smenjuje, na onoj distanci na kojoj sam trenutno bolji, ta mi je i draža. Trenutno sam jako motivisan za dvoransku sezonu jer znam da sam jako konkurentan među sprinterima u Evropi tako da to uzimam kao dodatni motiv da se spremim još bolje, a kakav će rezultat na kraju proisteći, videćemo”.

indeksonline.rs