KFOR jutros preuzeo kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u Zvečan

Zveèan, 1. juna 2023 – Pripadnici KFOR-a su jutros rano preuzeli kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u grad Zveèan, kao i na još nekoliko raskrsnica u samom gradu. FOTO TANJUG/ STR/bs ZVEČAN – Pripadnici KFOR-a su jutros rano preuzeli kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u grad Zvečan, kao i na još nekoliko raskrsnica u samom gradu.

To je urađeno u skladu sa dogovorom sa Srpskom listom koja je tražila od KFOR-a da se razmeste na mestima gde su bili pripadnici takozvane kosovske policije.

Takođe, dodatne snage Kfora raspoređene su na ulazu u Zvečan iz pravca Kosovske Mitrovice.

Srbi se i ovoga jutra okupljaju ispred opštine Zvečan, a radnici ove opštine, koji od petka ne mogu da uđu na svoj posao, danas su ispred bodljikave žice na improvizovanoj prijavnici počeli da se upisiju da su došli na posao.

Kako kažu, na ovaj način žele da pokažu da im je zbog nasilnog i nelegalnog upada Kutijevih specijalaca i lažnih gradonačelnika i blokade gradske opštine koju su pretvorili u nekakve kasarne, Srbima uskraćeno osnovno ljudsko pravo – pravo na rad, pored toga što im je ugrožena bezbednost i egzistencija.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO