Naslovna Sport Fudbal Kecap srušio Subotičane

Kecap srušio Subotičane

Duel Novog Pazara i Spartaka na Gradskom stadionu privukao je dosta gledalaca,koji su, napravili pravu fudbalsku i super-korektnu atmosferu, bez ijednog ekscesa,uz zasluženi trijumf Kosanovićevih izabranika-1:0.

Da bi „štimung“ bio potpun, nedostajali su golovi u prvom poluvremenu,iako je bilo šansi. Krenuli su i jedni i drugi, dosta hrabro i otvoreno, sa evidentnom željom da se nadigravaju. Međutim, istinski junak tog perioda utakmice, bio je glman Subotičana. Budimir Janošević je odbranio sve što je upućeno u okvir njegovog gola. Amortizovao je pokušaje Jevtovića u drugom i 12. minutu. Isti igrač je topovoski tukao pod prečku sedam mnuta docnije, posle kornera Mijića, a Janošević zaplivao kroz vazduh i sprečio čist gol. Nadmudrio je čuvar mreže „plavih golubova“ i Kecapa, koji je u devetom minutu, pokušao da ga iznenadi sa 18 metara, udarcem „iz kolena“.

Na drugoj strani, njegovi saigrači su,kako je duel odmicao, pretili iz kontri, preko bokova. Maksimović je u osmom minutu sve sam uradio,izneo loptu sa svoje polovine,stuštio se ka Zečeviću, uputio udaraca sa ivice kaznenog prostora. Ta lopta je bila lak plen za golmana Pazaraca, koga je bezuspešno pokušao da ugrozi i mladi Plavšić u 24. minutu, gađao je bliži ugao, no, Zečević je još jednom bio priseban.

Od tog momenta, što se tiče prve polovine meča, ništa značajnije se nije dešavalo, sem sporadičnih pokušaja jednih i drugi. Uglavnom jalovih i bezopasnih.

Nastavak donosi dve kolosalne šanse Torbice, koji je ciljao neprecizno u 50. i 66. minutu. Kazna je usledila 10 minuta pre isteka regularnog toka. Udovičić je velemajstorski centrirao sa leve strane, a Keca iz punog trka glavom zakucao loptu u mrežu Janoševića, za konačnih 1:0 i veliku radost domaćih igrača i navijača.

Vredna i velika pobeda Novog Pazara a organizacija utakmice na vrhunskom nivou.

Novi Pazar – Spartak 1 :0 (0:0)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 1:0- Kecap u 80. minutu. Gledalaca: 5000. Sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac) Pomoćnici: Rasinac (Kruševac), Jovanović (Niš), Žuti kartoni: Tintor,Rusmir, Đorđević (Novi Pazar), Kovačević, Plavšić,Maksimović (Spartak).

NOVI PAZAR: Zečević 7, Đorđević 6,5, Mijić 6,5 (90. Stevanović-), Kecap 7,5, Matoš 6, Rusmir 6,5 (78. Vidaković-), Vuković 6,5, Radivojević 6 (46. Pavlović 6), Jevtović, Udovičić 7, Tintor 6,5.

SPARTAK: Janošević 7, Plavšić 7 (83. Lukić-), Kovačević 6,5, Torbica 6,5, Dukić 6, Milošević 6 (58. Farkaš-), Milić 6, Antonić 6, Maksimović 6, Radović 6,5, Mrkela 6 (83. Georgijević-)

Igrač utakmice: Admir Kecap (Novi Pazar).

 

 

Exit mobile version