Naslovna Vijesti Kavazović: Sa Srebrenicom nema pogađanja ni sa kim!

Kavazović: Sa Srebrenicom nema pogađanja ni sa kim!

Reisu-l-ulema Islamske zajednica u BiH Husein Kavazović je tokom tribine u Sarajevu kazao da se niko ne može sa Srebrenicom pogađati.Predstavnici četiri religije u Bosni i Hercegovini sinoć su s tribine u Sarajevu poslali poruku mira naglašavajući da svaka vjera mora slijediti zapovijed da čovjek mora biti zaštićen s osiguranim dostojanstvom.

Reisu-l-ulema Islamske zajednica u BiH Husein Kavazović je kazao da je uloga vjerskih poglavara da pozivaju na trajni mir, dobro te odvraćanje od onoga što može štetiti ljudima i zajednici.

“Moramo se boriti za mir i za razumijevanje među ljudima”, poručio je Kavazović navodeći da vjerski poglavari razgovaraju i da se jedni prema drugima ophode s puno uvažavanja.

Nakon tribine, publika je postavljala pitanja vjerskim liderima. Iz publike su pozvali reisa Kavazoviću da prokomentariše situaciju u Srebrenici i objasni izjavu da “vlah” ne vlada ovim gradom.

Lider Islamske zajednica u BiH je kazao da Srebrenica nije samo pitanje Bošnjaka, nego i druga dva naroda, Srba i Hrvata. Dodao je da se “moramo pogledati u oči” i priznati šta se dešavalo, tj. prestati negirati genocid koji se desio.

Reis Kavazović je naglasio da on nije protiv izbora Srbina za načelnika Srebrenice ali jest protiv izbora čovjeka koji veliča osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Na kraju je Kavazović poručio da “sa Srebrenicom nema pogađanja ni sa kim, i niko se ne može sa Srebrenicom pogađati”.

Exit mobile version