Novi Pazar – Reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović izjavio je jučer prilikom inauguracije novog glavnog muftije i predsednika mešihata Sandžačkog Mevluda Dudića da je ovim činom otpočela jedna nova etapa organizacionom smislu i pozvao Bošnjake na ujedinjenje.

Kavazović je nakon dodele murasele kazao da se “nada da je ovo nova etapa” i dodao da od prvog čoveka ne zavisi sve ali kreiranje određenih procesa zavisi od njega.
Reisu-l-ulema je izrazio nadanje da će Islamska zajednica u Srbiji i muslimani u njoj “dobiti ovim jako mnogo, otvorili smo priliku da ono što je do sada bilo ostavimo iza nas, a to su ove podele koje imamo. I mi se nadamo da uz snažno vođstvo muslimani u Srbiji uz Božiju pomoć doći do tako nama potrebnog jedinstva” zaključio je Kavazović.
Kavazović je na pitanje novinara da li bi priznanje Sulejmana Ugljanina doprinelo jedinstvu kazao da je Sulejman Ugljanin kao i svi drugi muslimani “musliman” i da oni mogu doprinijeti jedinstvu Islamske zajednice u Srbiji i pozvao Ugljanina i Ljajića i sve druge da doprinesu jedinstvu “kao reisu-l-ulema dužan sam pozvati ih na to, ja se uzdam u Muslimane i njihovu svijest da ćemo ujediniti našu Islamsku zajednicu”.

poglnute glave... Zukorlić samo muftija
poglnute glave… Zukorlić samo muftija


Novi Glavni Muftija Muvludin ef. Dudić kazao je novinarima nakon inauguracije da ga čini sretnim i ponosnim da danas u ovom danu preuzima dužnost vođenja islamske zajednice”

6 KOMENTARA

 1. Sve čestitke novom GLAVNOM MUFTIJI I PREDSEDNIKU MEŠIHATA uz želje da se što pre ratosilja ovoga nasilnika i nemilosrdnika, to od njega očekuju branitelji Islamske zajednice koje je Zukorlić proterao! Ehadun Ehad!

 2. Време је било и овај ваш муфтија да спусти игру

  све честитке новом Главном муфтији и мало више вере а мање политике
  пс видимо се у суботу

  • i te kako je glavni samo što sad ima alibi za sve što će ga ubuduće optužiti, jer eto nije on više u IZ za javnost, a finansijama će i dalje da kontroliše, pa pobogu kako to da je jedini kompetentan naslednik upravo njegova verna pudlica koji neće smeti ni tačku ni zarez niti bilo koje saopšetenje da izda bez starog glavnog tj. sad još “glavnijeg” čiji je ovo bio rezervni plan ako krenu hapšenja nedodirljivih po Srbiji

 3. Mubarek Olsun Murasela Glavnom Muftiji Dudicu , ali Reis je permutovao stvari Muslimani nisu razjedinjeni vec naprotiv Ulema je pokusala da od Muslimana napravi Magarce . Tako moj lijepi Reis Kavazovicu prevaspitaj rad Uleme da se ponasaju u skladu Islama i prvashodno da oni rade po nacelima Suneta i Kurana. Ulema je Bolesna i podhitno treba se stavit na lijecenje . Nadamo se da ce novoizabrani Glavni Muftija Dudic poceti sa rekonstrukcijom radda IZ e , ako to ne uradi onda ce se Agonija ma stari nacin rada jos vise produbiti i tako izgubiti i taj tracak povjerenja koji imate vi kod Muslimana . Selam Aleykum i nek je Shajrom

 4. Hvala Allahu d.s. valjda ce doci do novih promena
  i do poboljsanja uslova za te imame, njihove plate porodice
  i sve vernike.
  Profesoru Dudicu sve cestitke i molim Allaha dragog da mu pomogne u resavanju svih ovih problema Amin!!!

Comments are closed.