Naslovna Sport Fudbal Katastrofa!!! Super liga na 35. mestu u svetu.

Katastrofa!!! Super liga na 35. mestu u svetu.

NAJNOVIJA RANG LISTA IFFHS POKAZUJE ZABRINJAVAJUĆE STANJE NAŠEG FUDBALA
Slabo se kotira srpski fudbal u svetu, pa nije onda nikakvo čudo što je naša Superliga završila na 35. mestu aktuelne godišnje liste Međunarodnog zavoda za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Ako je za neku utehu, ovaj plasman je napredak, jer je Srbija prethodne 2014. godine bila na 44. mestu. Naš šampionat ima ukupno 455,50 poena, a iza njega su samo prvenstva Slovenije, Azerbejdžana, Švedske i Kazahstana.

Kada su najjači šampionati u pitanju, španska Primera je nepriskosnovena šestu godinu zaredom, ima ukupno 1262 poena, a iza je italijanska Serija A sa 1177. Na trećem mestu je Bundeliga, a tek na sedmom engleska Premijer liga!?

Dodajmo još i da je IFFHS nešto ranije objavio rang listu klubova, a na njoj je Partizan na 57. mestu ispred takvih veličina kakve su Inter, Totenhem, Borusija, PSV…

Crvena zvezda, što i nije neko iznenađenje s obzirom na ranu eliminaciju iz Lige Evrope, nije na listi. Sve one silne pobede u domaćem prvenstvu po IFFHS vrede mnogo manje od evropskih.

Od srpskih klubova mesto na listi pronašli su još Vojvodina i Čukarički. Novosađani su 182, a Čukaričani 197. I ponovo zahvaljujući nekim pobedama u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Exit mobile version