Kasni sednica SO Sjenica, neizvesna sudbina aktuelne vlasti

Društvo Politika Poslednje Vesti  Kasni sednica SO Sjenica, neizvesna sudbina aktuelne vlasti 06/09/202206/09/202231 Views Kasni sednica Skupštine opštine Sjenica, koja je zakazana za 10 sati.  Skupšinsko zasedanje kasni, kako nezvanično saznajemo, zbog pregovora koje sa jednim od odbornika iz Grupe građana, koji je “jezičak na vagi”,  vode dve odborničke grupe jedna koju predvodi SPP i druga koju predvode SDA i SDP.

U lokalnom parlamentu varoši na Pešteri prisutne su neizvesnost i tenzije pred početak novog zasedanja lokalnog parlamenta, nakon odluke Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP)  o isključivanju nekadašnjeg vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenica Nusreta Nuhovića  iz članstva te partije, zbog, kako su naveli, aktivnosti koje je preduzeo na obaranju vlasti, a koje su za cilj imale “isključivo lični interes”.

SPP je ovu odluku donela u nedelju.

Nuhović je pre toga smenjen i sa mesta načelnika lokalne samouprave što je izazvalo reakciju petoro odbornika SPP u Skupštini Opštine Sjenica, predvođenih Fadilom Nikšićem, koji su najavili da će u lokalnom parlamentu delovati samostalno.

Oni su tada saopštili da je Nuhović smenjen jer je odbio da dodeli ugovor kompaniji “Divlja rijeka” u vlasništvu člana Opštinskog veća Nuradina Kurtovića zbog sukoba interesa, te da je na njegovo mesto postavljena osoba koja ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Uskraćivanjem podrške tih petoro odbornika ugrožena je vladajuća većina, koju čine SPP, Srpska napredna stranka i Grupa građana “Bez diskriminacije”.

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO