Kasim Zoranić: Radovi na ukorićavanju Raške gotovi do kraja proleća 2017

Predstavnici Svetske banke, Javno vodoprivrednog preduzeća “Srbija vode” i čelnici Grada Novog Pazara obišli su radove na ukorićavanju reka Raške, Deževske i Banjske reke za koje je Svestka banka izdvojila 219 miliona dinara. Prema oceni stručnjaka koji su danas obišli radove, oni se odvijaju planiranom dinamikom i treba očekivati da budu završeni do početka narednog leta.

Meštani ovog kraja veoma su srećni što se konačno rešava dugogodišnji problem. Prema rečima savetnik direktora JVP “Srbija vode”‚ osim korićenja pomenutih reka još mnogo toga se radi.

” Radi se kolektor, radi se celokupna kanalizacija ispod Banjske petlje, probijen je put od Jalije do Carske ćuprije. Mi smo uveli i pazarske firme u ovaj posao, Ukras je dobio posao snabdevanja radova kamenjem. Preko tih radova koje će Ukras dobiti, Gradu će kroz poreze i doprinose ostati oko milion evra” – rekao je Zoranić.

Posle završenog ukorićenja, pristupiće se izgradnji biciklisticke staze, od mosta od Zelene pijace pa sve do kraja ukorićenih korita do Deževe i novopazarske Banje. BIće to najsavremenija biciklistička staza sa svim saobraćajnim znacima i svim onim što je potrebno da bi biciklisti bezbedno mogli da voze svoja bicikla.

https://www.youtube.com/watch?v=WVCMo8mviYM
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO