Naslovna Vijesti Kardavi: Palestina nikada nije bila jevrejska zemlja

Kardavi: Palestina nikada nije bila jevrejska zemlja

kardavi-palestina-nikada-nije-bila-jevrejska-zemlja

Predsjedniku Svjetske unije islamskih učenjaka Jusufu el-Kardaviju je, “zbog zasluga u borbi za Palestinu”, uručen pasoš i lična karta Palestine, čime je postao državljanin ove zemlje.
Pasoš i ličnu kartu Palestine, Kardaviju je uručio predsjednik palestinske vlade Ismail Haniye, na svečanosti upriličenoj u zgradi vlade u Gazzi.
“Domovina se ne može prodati, ne može se prihvatiti ni nadoknada i nećemo nikome dozvoliti da proda domovinu” poručio je u svom govoru Kardavi, vezano za isplatu nadoknade za Palestince koji se ne budu vratili u domovinu.
“Palestina nikada nije bila jevrejska zemlja. Ona pripada arapima i muslimanima i uvijek će tako ostati. Ovo je naša država i nećemo dozvoliti nikome da je proda. Izbjeglice se žele vratiti kući i njihovo pravo na povratak im ne može biti oduzeto”, rekao je Kardavi.
Delegacija islamskih učenjaka jučer je stigla u dvodnevnu posjetu Gazzi. Očekuje se da će delegacija posjetiti kuću ubijenog palestinskog vođe Ahmeda Jasina, te da će prisustvovati Konferenciji o islamskim naukama.
Exit mobile version