Kap vredna života za meštane šutenovačkog brda

Dve pumpe , koje će obezbediti meštanima Šutenovca gradsku vodu do česama u domaćinstvima, danas su osposobljene u neposrednoj blizini ovog mesta. Meštani su prezadovoljni , jer do sada nisu imali vodu ni sa bunara ni iz privatnih vodozahvata, pa je jedini način za snabdevanje bio transport vode. Radove su izvodili radnici JKP ” Vodovod i kanalizacija”.

Danas je izvršena montaža na dve lokacije pumpi za prepumpavanje vode, i na taj načiin je obezbedjeno da naselje Šutenovačko brdo ima mogućnost snabdevanja gradskom vodom za piće. Meštani do sada nisu imali nikakvu alternativu, čak ni privatne bunare, pa su se za vodu snalazili transportom iz grdaskih područja. Radi se o veoma bitnoj investiociji za ovaj deo opštine, i na ovaj način, praktično će spajanjem pumpi, usisno poteznih cevovoda, biti obezbedjeno puštanje vodovoda u rad.

Meštani su izuzetno zadovoljni , jer kažu da im je rešen jedan od glavnih egzistencijalnih problema. Meštani ovaj trud još više veličaju, jer su se do sada stvarno mnogo mučili za vodu,a sada dobijaju čistu, hemiski bakteriološku vodu za piće, rekao je Suljević Sinan, meštanin .

„Ne postoje pare kojima možemo da platimo, i ne znamo kako da se zahvalimo Gradskoj upravi, Ministarstvu i vodovodu…”,kaže Emsad Suljić, meštanin Šutenovačkog brda.Nvodi da im je bilo izuzetno teško, da se dovijaju za vodu. Na ovaj način i njihova deca mogu da piju vodu sa česme i da se tuširaju, kao i sva ostala deca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO