Kancelarija za mlade kao primjer dobre prakse

Predstavnici Kancelarija za mlade Novog Pazara, Sjenice i Prijepolja prezentovali su danas u Multimedijalnom centru u Novom Pazaru, svojim kolegama iz Palestine, aktivnosti koje sprovode u svojim sredinama, kao primjer dobre prakse.

Dvadesetak mladih ljudi iz Palestine koji se  bave omladinskim radom, imalo je prilike da od vršnjaka iz Novog Pazara, Sjenice i Prijepolja sazna sve o aktivnostima koje sprovode u svojim sredinama, a koje bi oni mogli da primjene u svojoj zemlji.

Koordinator Kancelarije za mlade u Novom Pazaru Džemaludin Paučinac rekao je da je u prezentaciji aktivnosti poseban akcenat stavio na organizaciju festivala Stari grad, te kolektivnih vjenčanja i suneta, kao i niz drugih aktivnosti koje bi bile interesantne kolekama iz Palestine.

Član novopazarskog Gradskog vijeća, zadužen za mlade, Seadetin Mujezinović kazao je da su mladi iz Palestine sigurno imali šta da nauče i izrazio očekivanja da će pozitivna iskustva koja nose iz Novog Pazara moći da primjene u svojim sredinama.

Nakon prezentacije domaćini i gosti iz Palestine nastavili su druženje obilaskom kulturno-istorijskih spomenika u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO