Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022
NaslovnaVijestiSvijetKanada: Dvojica napadača noževima ubili 10 osoba, povrijedili 15

Kanada: Dvojica napadača noževima ubili 10 osoba, povrijedili 15

Najmanje 10 osoba je ubijeno, a još 15 povrijeđeno u napadu nožem u centalnoj kanadskoj pokrajini Saskatchewan, objavila je policija.

U saopćenju Kraljevske kanadske konjičke policije RCMP navodi se da su Damien Sanderson (31) i Myles Sanderson (30), za koje se smatra da su braća, napali ljude noževima na 13 lokacija, počevši od regije James Smith Cree Nation i grada Weldona u nedjelju ujutro.

Glasnogovornica RCMP-a Rhonda Blackmore rekla je na konferenciji za novinare da je pokrenuta potraga za dvojicom osumnjičenih.

“Prema prvim procjenama, u napadima je poginulo 10 osoba, a 15 osoba s povredama je prevezeno u bolnice. Mislimo da ima i onih koji su povrijeđeni i sami su otišli u bolnicu. Ono što se danas dogodilo u našoj državi je strašno. I dalje tražimo dvojicu osumnjičenih. Molimo stanovnike Saskatchewana i susjednih država da budu na oprezu”, rekla je.

Očevici su kazali da su povrijeđeni prevoženi i helikopterima hitne pomoći.

RCMP i lokalne policijske snage zatražile su od građana da ne izlaze van osim u slučaju krajnje potrebe.

“Ne napuštajte sigurno mjesto. Budite oprezni kada dopuštate drugima da uđu u vaš dom. Ne prilazite sumnjivim osobama. Ako vozite, nemojte primati stopere”, navodi se u saopćenju policije.

Upozorenje o osumnjičenim bjeguncima poslano je također na sve mobilne telefone u pokrajinama Saskatchewan, Manitoba i Alberta.

Anadolu Agency

Podeli

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO