Naslovna Sandžak Rožaje KALIĆIMA VRAĆENA IMOVINA, MOŽDA ĆE TUŽITI DRŽAVU

KALIĆIMA VRAĆENA IMOVINA, MOŽDA ĆE TUŽITI DRŽAVU

Rozaje – Porodici Rožajca Safeta Kalića zaključno sa današnjim danom, vraćena je sva nepokretna imovina koju im je država oduzela nakon neosnovanih optužbi.

To je za televiziju Vijesti potvrdio jedan od advokata porodice Dragoljub Đukanović.

”Danas je vraćena imovina porodici Kalić i firmama čiji su oni vlasnici koja se nalazi u Podgorici, Ulcinju i na Sv. Stefanu, a prije nekoliko dana je vraćena imovina koja se nalazi u Rožajama”, kaže Đukanović.

Dodaje da su imali primjedbe na stanje imovine koju su uzeli nazad. Ipak, za sada ne planiraju tužbe.

”Nakon što se sagleda i vidi o kakvim se štetama radi i o kakvoj se izgubljenoj dobiti radi, onda će državi biti poslato pismo u kojem će se tražiti da se sve to riješi mirnim putem. Mi u ovom trenutku ne znamo ni kolike su štete, i tek treba to da utvrdimo. Nakon toga ići će ponuda za vansudsko poravnanje, ako se to odbije onda ćemo razmišljati o tužbama”, kaže Đukanović i dodaje da u ovom momentu ne razmišljaju ni o tužbama za neosnovani pritvor.

”Isti slučaj, ići će se prema Ministarstvu pravde sa zahtjevom za poravnanje vansudsko zbog neosnovanog pritvora, mislim da će moji klijenti ići preko tužbi ako se to ne završi tako”, kaže Đukanović.

Iz Uprave za imovinu za sada nema podataka o tome koliko je država prihodovala od zaplijenjene imovine Kalića.

Imovina koja je prije pet godina oduzeta porodici Kalić, tada je procijenjena na 20 miliona eura.

Izvor: Antena M)

Exit mobile version