Kako odbornik iz Loznice objašnjava rezultate nedavnih izbora:”Nismo Bošnjaci već Srbijanci muslimani”

LISTA Muamera Zukorlića je na izborima za članove saveta nacionalnih manjina u Loznici dobila glasove 82 upisana birača, Rasima Ljajića je podržalo njih 11, a Sulejmana Ugljanina – jedan.

Odbornik u ovdašnjoj Skupštini ispred Grupe građana i diplomirani ekonomista Zane Šaulić kaže da u Loznici živi oko 500 porodica sa gotovo hiljadu i po članova koji se izjašnjavaju kao Srbijanci islamske veroispovesti – muslimani, a ne kao Bošnjaci.
– Mi smo žitelji Srbije, ona je naša matica po geografskom poreklu, pa ne prihvatimo da smo Bošnjaci, već se osećamo kao Srbijanci koji svoju islamsku veru nesmetano praktikuju, kao što su to oduvek činili i naši preci – kaže Šaulić i podseća na to da je ranije bilo još oko 250 ovdašnjih ljudi koji nisu bili dovoljno upućeni ili su podlegali nekim političkim manipulacijama.
Takođe, kako kaže, njegovi sunarodnici islamske veroispovesti imaju sva prava, te humanitarno udruženje “Gajret”, muslimansko groblje, dobru saradnju sa gradskim i republičkim institucijama…

Vecernje novosti

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:759182-ODBORNIK-IZ-LOZNICE-Nismo-Bosnjaci-vec-Srbijanci-muslimani

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO