Naslovna Featured Istaknuto Kako odbornik iz Loznice objašnjava rezultate nedavnih izbora:”Nismo Bošnjaci već Srbijanci muslimani”

Kako odbornik iz Loznice objašnjava rezultate nedavnih izbora:”Nismo Bošnjaci već Srbijanci muslimani”

5

LISTA Muamera Zukorlića je na izborima za članove saveta nacionalnih manjina u Loznici dobila glasove 82 upisana birača, Rasima Ljajića je podržalo njih 11, a Sulejmana Ugljanina – jedan.

Odbornik u ovdašnjoj Skupštini ispred Grupe građana i diplomirani ekonomista Zane Šaulić kaže da u Loznici živi oko 500 porodica sa gotovo hiljadu i po članova koji se izjašnjavaju kao Srbijanci islamske veroispovesti – muslimani, a ne kao Bošnjaci.
– Mi smo žitelji Srbije, ona je naša matica po geografskom poreklu, pa ne prihvatimo da smo Bošnjaci, već se osećamo kao Srbijanci koji svoju islamsku veru nesmetano praktikuju, kao što su to oduvek činili i naši preci – kaže Šaulić i podseća na to da je ranije bilo još oko 250 ovdašnjih ljudi koji nisu bili dovoljno upućeni ili su podlegali nekim političkim manipulacijama.
Takođe, kako kaže, njegovi sunarodnici islamske veroispovesti imaju sva prava, te humanitarno udruženje “Gajret”, muslimansko groblje, dobru saradnju sa gradskim i republičkim institucijama…

Vecernje novosti

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:759182-ODBORNIK-IZ-LOZNICE-Nismo-Bosnjaci-vec-Srbijanci-muslimani

5 KOMENTARA

  1. Nije mi jedno jasno sta je pisac ovog teksta htio da kaze jer se ovaj lik izjasnio da je srbijanac muslimanske vijere a bili su Izbori za BOSNJACKO NACIONALNO VIJECE dakle on nije ni mogao da glasa kao srbijanac i pitam se zasto u opste komentarise ove izbore!!!😅😅😅

  2. Ovaj tip je rekao zivu istinu. Velika je razlika izmedju Srbin i Srbijanac. Dok nas nisu nasi lideri pretvorili u Bosnjake bili smo Jugosloveni i imali ista prava kao i srbi hrvati i svi ostali danas smo nacionalna manjina.
    Drzavljanstvo je na papiru a vera u dusi dakle svi drzaljani Srbije bi trebali da budu Srbijanci a ne Srbi i na taj nacin vise nebi smo bili nacionalna manjina vec konstutivni narod ove zemlje.

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version