Kako danas živi porodica Eskobaro

Sin Pabla Eskobara, jednog od najvećih narko-bosova na svetu, rešio je javno da progovori o svom životu posle 23 godine života u anonimnosti. Huan Pablo Eskobar, sada Sebastijan Marokin (39), u intervjuu za španski list „Pais” ispričao je da njegova porodica živi veoma oskudno i da ga peče savest zbog toga šta je njegov otac činio dok je bio živ.
Preživeo pakao… Sebastijan Marokin, sin Pabla Eskobara i Viktorije Henao 


Huan je, naime, sa 16 godina, 1994. promenio ime. Na to je bio prinuđen nakon što je njegov otac ubijen 1993. godine, a njegova porodica pobegla iz Kolumbije. On, njegova majka i sestra kupili su avionsku kartu u jednom pravcu za Argentinu. Već na aerodromu u Buenos Ajresu porodica Eskobar je imala problema zbog prezimena, te su svo troje odlučili da promene imena.


Marokin, inače arhitekta, kaže da sa suprugom živi u Buenos Ajresu u stanu od 60 kvadrata. On dodaje da ima toliko para koliko mu treba da preživi, uprkos tome što je njegov otac imao ogromno bogatstvo. Naime, procenjuje se da je Eskobar u jednom trenutku imao između pet i 10 milijardi dolara. Nakon što je ubijen u obračunu sa policijom u Medeljinu u Kolumbiji, vlasti su zaplenile više od 240 Eskobarovih imanja, među kojima je bila i jedna hacijenda od 2.800 hektara sa aerodromom i zoološkim vrtom.
Sebastijan je priznao da su on, njegova majka i sestra 2006. morali da plate kolumbijskim mafijašima da bi ih ostavili na miru.
– Imali smo samo probleme. Moja mlađa sestra Manuela bila je izbačena iz nekoliko škola kad su roditelji njenih školskih drugova saznali njen pravi identitet. Moja majka je 1996. optužena za pranje dva miliona dolara i provela je godinu i po dana u argentinskom zatvoru, posle čega je bila pomilovana – naveo je Marokin.


ispričao i to kako je bilo živeti sa Pablom Eskobarom.
– Već sa sedam godina živeo sam kao kriminalac. Živeli smo kao begunci. Dešavalo nam se da se krijemo sa njim, da budemo okruženi milionima dolara, a da nemamo šta da jedemo – istakao je Sebastijan.
On, uprkos svemu, tvrdi da je Eskobar bio dobar otac koji ga je učio da vozi bicikl i igrao fudbal sa njim.
Inače, Pablo Eskobar Gavirija bio je ‘80-ih godina lider Medeljinskog narko-kartela, kontrolisao je 80 odsto trgovine kokainom u svetu, a njegovi postupci pokrenuli su višegodišnji krvavi narko-terorizam u Kolumbiji. On je odgovoran za hiljade ubistava, atentata automobilom bombom, eksploziju jednog putničkog aviona i osnivanje odreda smrti čiji su pripadnici bila čak i 11-godišnja deca. Ubijen je 2. decembra 1993. u obračunu sa policijom, a kolumbijske vlasti su saznale gde se krije zahvaljujući telefonskom pozivu njegovog sina.   

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO